• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Uzbekistānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2002., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66305

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Zviedriju

Vēl šajā numurā

13.09.2002., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Uzbekistānu

Otrdien, 10. septembrī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Uzbekistānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Kobilžonu Nazarovu, kas bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs J.Straume sveica Uzbekistānas vēstnieku Latvijā K.Nazarovu jaunajā amatā un pauda pārliecību par Latvijas un Uzbekistānas divpusējo attiecību sekmīgu turpināšanos nākotnē. J.Straume teica, ka Latvija pašlaik ir finiša taisnē ceļā uz Eiropas Savienību (ES) un NATO un uzņemšana šajās organizācijās dos iespēju nodibināt vēl aktīvākus kontaktus ar Uzbekistānu, kura ir viena no vadošajām Centrālāzijas valstīm. J.Straume arī izteica mūsu valsts atbalstu Uzbekistānas uzņemšanai Pasaules tirdzniecības organizācijā nākamā gada sākumā, kas veicinās Uzbekistānas integrāciju globālajā tirdzniecības sistēmā un līdz ar to sekmēs arī ekonomisko sadarbību starp abām valstīm.

Uzbekistānas vēstnieks K.Nazarovs arī izteica pārliecību, ka Latvijas uzņemšana ES palīdzēs vēl vairāk intensificēt abu valstu politiskos, ekonomiskos, zinātnes un izglītības sakarus. “Mēs neesam konkurenti, bet partneri,” teica vēstnieks. Kā sekmīgu abu valstu sadarbības piemēru K.Nazarovs minēja veiksmīgo Latvijas un Uzbekistānas kopuzņēmuma “Uzbaltrans” darbību kokvilnas pārkraušanā Rīgas brīvostā. Viņš arī pastāstīja par Latvijas un Uzbekistānas valdību sadarbību pēc 1996. gadā noslēgtā abu valstu līguma par gaisa satiksmi, lai nākotnē nodibinātu tiešos aviosakarus starp Rīgu un Taškentu.

Uz J.Straumes jautājumu par Uzbekistānas attiecībām ar Krieviju un Ķīnu, K.Nazarovs atbildēja, ka Krievija ir Uzbekistānas stratēģiskā partnere zinātnes un medicīnas jomā, bet Ķīna — tirdznieciski un ekonomiskā partnere galvenokārt medicīnas un vieglās rūpniecības nozarē.

Abas puses bija vienisprātis par nepieciešamību aktivizēt Latvijas un Uzbekistānas parlamentāros kontaktus, īpaši komisiju ietvaros.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!