• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Finansu ministrijas aizdevumu pārfinansēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.08.2002., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/65691

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas kredītreitingu

Vēl šajā numurā

23.08.2002., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Finansu ministrijas aizdevumu pārfinansēšanu

Finansu ministrs Gundars Bērziņš pēc savas iniciatīvas ir parakstījis lēmumu veikt izmaiņas noslēgtajos aizdevuma līgumos ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru par sociālā budžeta izdevumu finansēšanu, ievērojami pazeminot aizdevuma likmi un tādējādi radot būtisku līdzekļu ekonomiju sociālajā budžetā.

Pēc Finansu ministrijas aplēsēm, aizdevumu pārfinansēšana no šā gada 1.septembra ļaus 2002.gada sociālajā budžetā ietaupīt 208 tūkstošus latu. Savukārt 2003.gadā līdzekļu ekonomija būs jau vairāk nekā 2,53 miljoni latu.

Līdzekļu ekonomija veidojas, pārfinansējot sociālajam budžetam iepriekšējos gados izsniegtos aizdevumus, kuru likmes līgumos ir fiksētas augstākā līmenī (8,28% un 9,32%) nekā pašreiz pieejamo finansu resursu cena.

Aizdevumiem tiks piemērota šobrīd spēkā esošā aizdevuma procentu likme, kas saskaņā ar 2002.gada 3.jūlija piecu gadu obligāciju izsoli ir 6,04%, tā tiks piemērota laika periodam līdz 2007.gada 8.maijam.

Finansu ministrija, lai optimizētu izsniegto aizdevumu struktūru un samazinātu speciālo budžetu fiskālo noslodzi, ir nolēmusi pārfinansēt iepriekš noslēgtos aizdevuma līgumus starp Valsts kasi un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru valsts pensiju speciālā budžeta un invaliditātes, maternitātes un slimību speciālā budžeta izdevumu finansēšanā.

 

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!