• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta vizīti Islandē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2002., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62973

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šī vizīte būs spēcīgs impulss mūsu tālākai sadarbībai

Vēl šajā numurā

07.06.2002., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta vizīti Islandē

Vakar, 6.jūnijā, Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar Islandes premjerministru Davidu Odsonu viņa rezidencē. Pēc tikšanās notika abu valstu valdību vadītāju kopīga preses konference. Ministru prezidenti apsprieda aktuālos jautājumus par NATO un Eiropas Savienības paplašināšanos. Abas amatpersonas izteica gandarījumu, ka pirms diviem gadiem NATO jautājums likās tāls un grūti sasniedzams, bet šogad šīs izredzes Latvijai saņemt uzaicinājumu pievienoties NATO aliansei ir ļoti reālas. Abi valdību vadītāji bija vienisprātis, ka ciešā sadarbība ar Krieviju ir gan Latvijas, gan NATO interesēs.

Ministru prezidents ielūdza Islandes premjerministru apmeklēt Viļņas desmitnieka sanāksmi Rīgā no 5. līdz 7.jūlijam, un D.Odsons solīja noteikti ierasties.

D.Odsons īsumā informēja par Islandes attiecībām ar Eiropas Savienību (Islande nav Eiropas Savienības valsts). Islandes premjerministrs pauda savu izpratni par Latvijas vēsturisko situāciju un piebilda, ja viņš būtu Latvijas pilsonis, noteikti iestātos par Latvijas dalību ES, kas pavērtu Latvijai daudz plašākas iespējas straujākai attīstībai. Ministru prezidents izteica apmierinājumu ar pašreizējo ekonomisko sakaru intensitāti, īpaši uzsverot Islandes uzņēmēju veiksmīgos investīciju projektus Olainē un citur Latvijā. A.Bērziņš izteica gandarījumu, ka Latvijai ir pozitīva tirdzniecības bilance ar Islandi. Sarunu gaitā apspriesti arī abu valstu divpusējie jautājumi.

Islandieši izteica savu sajūsmu par Latvijas panākumiem Eirovīzijas konkursā. Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka Latvijai šī ir lieliska iespēja parādīt sevi starptautiskā arēnā.

Vakar A.Bērziņš viesojās arī Reikjavīkas domē, kur tikās ar pilsētas mēru Ingibjorgu Solrunu Gisladotiru. Ministru prezidents sarunā ar Reikjavīkas pilsētas galvu apmainījās viedokļiem par pilsētu attīstību, jo Islandes galvaspilsētā, līdzīgi kā Rīgā, dzīvo liela daļa visas valsts iedzīvotāju.

A.Bērziņš tikās ar Islandes prezidentu Olafuru Ragnaru Grimsonu, viesojās Islandes Altingā, kur tikās ar parlamenta viceprezidentu Arni Stefansonu.

Piektdien un sestdien Ministru prezidents apmeklēs Arnamagnena institūtu, tiksies ar Islandes uzņēmējiem un investoriem, kuri Latvijā veikuši finansu ieguldījumus, iepazīsies ar Islandes zivrūpniecību, kā arī apmeklēs Nacionālo parku.

Svētdien, 9.jūnijā, Ministru prezidents no Islandes dosies uz Sanktpēterburgu, kur pirmdien, 10.jūnijā, notiks Baltijas jūras valstu padomes sanāksme.

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!