• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par diplomātiem Sanktpēterburgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.2002., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61114

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daugavpils domes saistošie noteikumi Nr.1

Par reklāmu, izkārtņu, sludinājumu un citu informatīvo materiālu izvietošanu publiskās vietās Daugavpils pilsētā

Vēl šajā numurā

11.04.2002., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par diplomātiem Sanktpēterburgā

Ārlietu ministrijas delegācija valsts sekretāra vietnieka Mārtiņa Virša vadībā 9. un 10. aprīlī uzturējās Sanktpēterburgā, kur tikās ar Krievijas prezidenta pārstāvi Ziemeļrietumu reģionā Viktoru Čerkesovu, Ārlietu ministrijas pārstāvi Viktoru Lopatņikovu, Sanktpēterburgas gubernatoru Vladimiru Jakovļevu, Pēterburgas Likumdošanas sapulces priekšsēdētāju Sergeju Tarasovu, Ļeņingradas apgabala pirmo vicegubernatoru Vladimiru Kirillovu un Krievijas Ziemeļrietumu muitas priekšnieka vietnieku Pāvelu Korčažkinu.

Tikšanos laikā pārrunāti Latvijas un Krievijas līgumtiesiskās bāzes sakārtošanas, uzņēmējdarbības veicināšanas, robežu šķērsošanas procedūru un robežas infrastruktūras sakārtošanas jautājumi, kā arī pārrobežu sadarbība, sadarbība Baltijas jūras reģionā, Ziemeļu dimensija un citi jautājumi.

Latvijas puse Krievijas pārstāvjiem atkārtoti pauda atbalstu attiecību attīstīšanai dažādos līmeņos. Sadarbības attīstīšana ar pašvaldībām un uzņēmējiem gan pierobežas apgabalā Pleskavā, gan arī citos Krievijas ziemeļrietumu reģiona apgabalos veicina virzību šī mērķa sasniegšanā. Sarunu partneri bija vienisprātis, ka Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā veicinās ekonomisko sadarbību un atbildīs abu valstu iedzīvotāju interesēm.

Krievijas puses partneri atzina, ka reģionam ar Latviju ir izveidojusies laba sadarbība un aktīvas attiecības. Reģiona pārstāvji izteica ieinteresētību turpmākā ekonomiskajā sadarbībā, uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības veicināšanā starp Sanktpēterburgu un Krievijas ziemeļrietumu reģionu, no vienas puses, un Latviju, no otras puses. Tikšanos laikā atzīts, ka sadarbību veicinātu sagatavoto divpusējo līgumu parakstīšana, piemēram, līguma par sadarbību un savstarpējo palīdzību muitas jautājumos, līguma par izvairīšanos no dubultās aplikšanas ar nodokļiem, kā arī līguma par valsts robežu parakstīšana.

Krievijas prezidenta pārstāvis V.Čerkesovs un Ziemeļrietumu muitas priekšnieka vietnieks P.Korčažkins atzina Krievijas robežšķērsošanas problēmas nopietnību. Muitas ģenerālmajors P.Korčažkins darīja zināmu, ka ir apzinātas iespējas un tiek meklēti problēmas risināšanas ceļi.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!