• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aptaujas rezultātiem par NATO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.2002., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61113

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par diplomātiem Sanktpēterburgā

Vēl šajā numurā

11.04.2002., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aptaujas rezultātiem par NATO

Tirgus izpētes un sabiedriskās domas izpētes firma “Latvijas fakti’” martā veikusi aptauju par Latvijas iedzīvotāju attieksmi jautājumā par Latvijas iestāšanos NATO. Pēc aptaujas datiem, 63,9% respondentu ir labvēlīgi noskaņoti par Latvijas dalību NATO. Tikai 24,5% uzskata, ka Latvijai dalība Ziemeļatlantijas līgumorganizācijā nav nepieciešama.

68,7% pilsoņu ir labvēlīgi Latvijas dalībai NATO, taču 17,6% no tiem vēlas saņemt vairāk informācijas par šo jautājumu. Arī LR nepilsoņu vidū Latvijas dalību NATO atbalsta 42,4% aptaujāto, no tiem 12,6% vēlas saņemt vairāk informācijas. Galvenie respondentu minētie iemesli, kādēļ Latvijai būtu nepieciešama dalība Ziemeļatlantijas līgumorganizācijā, ir drošības veicināšana un iedzīvotāju labklājības līmeņa paaugstināšana. Uzskatu, ka Latvijai dalība NATO nav vajadzīga, izteikuši tikai 24,5% aptaujāto (43,6% nepilsoņu, 20,3% pilsoņu).

Raksturojot attieksmi citās sociāli demogrāfiskajās grupās, vispozitīvāk noskaņotie par Latvijas dalību NATO ir gados jaunāki (vecumā no 18 līdz 24 gadiem) respondenti, Vidzemes, Kurzemes un Zemgales iedzīvotāji. Visnegatīvāko attieksmi izrāda gados vecāki (vecumā no 65 līdz 74 gadiem) aptaujātie, Rīgas un Latgales iedzīvotāji. Vadoties pēc izglītības, respondenti ar augstāko izglītību ir gan vispozitīvāk, gan visnegatīvāk noskaņotie, un tikai 6,4% no viņiem nespēj izteikt viedokli. Atbalstu dalībai NATO vīrieši izsaka nedaudz biežāk nekā sievietes, jo sievietes respondentes biežāk vēlas saņemt papildu informāciju vai nevar atbildēt.

Aptaujas rezultāti arī liecina, ka visās sociāli demogrāfiskajās grupās ar 81,8% dominē viedoklis, ka krīzes gadījumā Latvija nespēj viena pati sevi aizstāvēt.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!