• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lieldienu pasākumiem Rīgas pilsētā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.2002., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60807

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pāreju uz vasaras laiku

Vēl šajā numurā

28.03.2002., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lieldienu pasākumiem Rīgas pilsētā

31. martā plkst. 11 kultūras namā “Draudzība” (Tilta ielā 32) notiks pasākums “Lieldienu šūpolēs”. Pie bērniem ciemosies žagatēns Žacis, citplanētietēns Raimonts, runcis Pelikārs, dziedās Sarkandaugavas draudzības Pele un slinkais runcis Blandoņa. Pasākumā ieeja brīva.

31. martā no plkst. 12 līdz plkst. 17 notiks Rīgas domes Kultūras pārvaldes rīkots Lieldienu pasākums “Pavasarim vārti vaļā!”.

No plkst. 12 līdz plkst. 17 laukumā pie Rīgas Kongresu nama darbosies Lieldienu tirdziņš.

Plkst. 12 folkloras kopa ieskandēs svētku pasākumu un atklās lielās un mazās šūpoles. Vienlaikus sāks darboties atrakcijas, spēles un rotaļas. Pasākuma rīkotāji aicinās apgleznot Lieldienu olas, piedalīties olu meklēšanas sacensībās un olu ripināšanas sacensībās. Pasākumā piedalīsies zemnieku saimniecība “Lejasrozes”, kura piedāvās iespēju katram, kas piedalīsies pasākumā, turpat uz vietas noformēt un izvārīt Lieldienu olas, kā arī palīdzēt cept Lieldienu plāceņus.

Sadarbībā ar Latvijas jauno uzņēmēju palātas Rīgas nodaļu tiks organizēts olu boulings, olu golfs, olu ēšanas sacensības. Jaunie uzņēmēji piedāvās bērniem apgleznot automašīnu, kā arī aicinās piedalīties “brīvajā mikrofonā”.

No plkst. 13 līdz plkst. 16 Rīgas Kongresu nama foajē būs apskatāma Lieldienu kompozīciju izstāde, kurai no dažādiem dabas materiāliem veidotus darbus varēs iesniegt 31. martā no plkst. 10 līdz plkst. 12.

Plkst. 14 sāksies bērnu tautas mākslas kolektīvu un individuālo izpildītāju koncerts Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē, kurā piedalīsies bērnu deju ansambļi “Dzintariņš”, “Dzirkstelīte”, “Uguntiņa”, “Bitīte”, “Zelta sietiņš”, bērnu vokālais ansamblis “Saulessvece”, kā arī konkursa “Cālis 2002” atlases konkursu Rīgā laureāti — Edijs Simanovičs (Lielā balva Centra rajonā), Agnese Malnača (1. vieta Centra rajonā), Kaspars Rumba (1. vieta Vidzemes priekšpilsētā). Ieeja brīva.

Pasākuma galvenais vadītājs Rīgas Lieldienu Zaķis visus laipni aicina nākt ar labu omu un līdzi ņemt krāsotu olu!

31. martā plkst. 14 uz Lieldienu sarīkojumu “Krāsainās Lieldienas Iļģuciemā” aicinās kultūras centrs “Iļģuciems” (Lidoņu ielā 27). Pasākumā piedalīsies kultūras centra mākslinieciskās jaunrades kolektīvi, programmā paredzētas Lieldienu spēles, šūpošanās, izstādes un pavasarīgas izklaides visai ģimenei.

31. martā notiks pasākums “Lieldienas Grīziņkalnā”, ko rīko Rīgas domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar estētikas skolu “Sparģelītis”.

Plkst. 14 Lieldienu ieskandināšana kopā ar folkloras kopu “Rija”.

Plkst. 14:15 zaķu turnīri — skriešanā, lēkšanā un smiešanā; cāļu dziesmu svētki — čiepstēšana un dziedāšana; pūpolu kompozīciju veidošana no dabas materiāliem.

Plkst. 16 Jēriņballe ar pavasarīgām izdarībām.

Pasākuma rīkotāji ar speciālām balvām sveiks tos, kuri ieradīsies svētkos zaķu, cāļu, pūpolu vai jēriņu kostīmos.

No plkst. 14 līdz plkst. 17 paredzēta šūpošanās Lielajās šūpolēs, olu ripināšana, kaulēšanās un tirgošanās.

31. martā plkst. 14 kultūras un atpūtas centrā “Imanta” (Anniņmuižas bulvārī 29) būs pasākums “Šūpo mani, Lielā diena!”. Paredzēta jautra izšūpošanās un darbošanās Lieldienās kopā ar pilsētas un lauku zaķiem, mazajiem dziedošajiem cāļiem, rūķiem no “Rūķu dārza teātra” un dejotājiem no “Mazā Andžiņa”.

 

Rīgas domes Kultūras pārvalde

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!