• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pāreju uz vasaras laiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.2002., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60817

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija ir pateicīga par Grieķijas atbalstu

Vēl šajā numurā

28.03.2002., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pāreju uz vasaras laiku

Šonedēļ, 31. martā (naktī no sestdienas uz svētdienu), pulksten 3 Latvijā notiks pāreja uz vasaras laiku, kad pulksteņa rādītāji būs jāpagriež par stundu uz priekšu.

Pāreju uz vasaras laiku Latvijā reglamentē Ministru kabineta 2001. gada 9. janvāra noteikumi Nr.18 “Par pāreju uz vasaras laiku”. Pāreja uz vasaras laiku un atpakaļ notiek šādā kārtībā: marta pēdējā svētdienā pulksten 3 pulksteņa rādītājus pagriež par vienu stundu uz priekšu, bet oktobra pēdējā svētdienā pulksten 4 pulksteņa rādītāji tiek pagriezti par vienu stundu atpakaļ.

2000. gadā pāreja uz vasaras laiku un atpakaļ nenotika. 2001. gadā, izanalizējot saņemtos iedzīvotāju ieteikumus, Eiropas Savienībā pastāvošo kārtību, kā arī uzņēmēju un speciālistu viedokļus, Ministru kabinets pieņēma lēmumu par atgriešanos pie pārejas uz vasaras laiku. Eiropas Savienība šādu kārtību ir apstiprinājusi uz turpmākajiem pieciem gadiem.

19. februārī arī Igaunijas valdība pieņēma lēmumu atgriezties pie pārejas uz vasaras laiku, bet Lietuvā nolemts joprojām uz vasaras laiku nepāriet.

EM Informācijas tehnoloģiju un  sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!