• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vairāk pieprasīto lauku tūrismu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2002., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58632

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izmaiņas šodienas kārtībā ir nenovēršamas

Vēl šajā numurā

08.02.2002., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vairāk pieprasīto lauku tūrismu

Pieprasījums pēc lauku tūrisma palielinās, un, kaut gan Latvijā aizvien pieaug arī konkurence tūrisma pakalpojumu sniegšanā laukos, tomēr piedāvājums joprojām nav pietiekams. Turklāt uzņēmējiem, kas vēlas strādāt šajā jomā, lielāka uzmanība būtu jāpievērš tieši pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai.

Aizvadītajā gadā kopumā apkalpoto tūristu skaits ir palielinājies aptuveni par 20%. Pērn 210 lauku mājās ir uzņemti 12 393 atpūsties gribētāji, bet 2000. gadā — tikai 9700 tūristu. Tiesa, patiesais uzņemto tūristu skaits pērn varētu būt krietni vien lielāks un pat pārsniegt 35 tūkstošus, jo liela daļa lauku māju īpašnieku neinformē par visiem uzņemtajiem tūristiem.

Lielākais pieprasījums ir tām lauku mājām, kas atrodas līdz 100 kilometru attālumā no Rīgas, tomēr, ja piedāvājums ir labs un kvalitatīvs, arī lielāks attālums nav šķērslis. Tūristi vairāk pieprasa lauku mājas Latgalē, kur ir skaistāka daba, daudz ezeru un līdz ar to arī iespējas makšķerēt, arī cilvēki ir krietni dabiskāki nekā tie, kas dzīvo tuvāk Rīgai. Pērn vasarā ļoti pieprasīta bijusi arī Kurzemes jūrmala. Taču piedāvājuma ziņā lielākais lauku māju skaits ir tieši Cēsu, Rīgas un Limbažu rajonā.

Tāpat lielāka uzmanība būtu jāpievērš kvalitātei, jo uz tās trūkumu pagaidām norāda visvairāk ārvalstu iebraucēju. Uzlabot kvalitāti nepieciešams arī tāpēc, ka cenas par pakalpojumiem Latvijā salīdzinājumā ar Eiropas cenām nebūt nav tās lētākās. Piemēram, par gultu un brokastīm personai Latvijā jāšķiras no 9,5 latiem, Vācijā — no 9,25, bet Austrijā — tikai no 8,85 latiem. Savukārt brīvdienu mājas cena Latvijā ir gandrīz visaugstākā, jo personai par to šeit jāmaksā 10,60 latu, bet Vācijā cena ir uz pusi lētāka — 5,35 lati.

 

“NEATKARĪGĀS RĪTA AVĪZES” pielikums “BIZNESA LAIKS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!