• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kompensāciju izmaksām plūdos cietušajiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2002., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57811

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Laimu" un "Staburadzi" pasaules tirgū

Vēl šajā numurā

18.01.2002., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kompensāciju izmaksām plūdos cietušajiem

Pēc zemkopības ministra Ata Slaktera iniciatīvas šā gada 15.janvārī Finansu ministrija izdevusi rīkojumu par līdzekļu piešķiršanu Jelgavas rajona zemnieku saimniecībām, lai daļēji kompensētu 2001.gada dabas stihijas radītos zaudējumus.

No Finansu ministrijas pamatbudžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”, par kādu neapšaubāmi var uzskatīt arī 2001.gada plūdus, piešķirti 59 188 lati. Šos līdzekļus administrēs Lauku atbalsta dienests. Tiesa, kopējā aprēķinātā zaudējumu summa ir 91 000 latu. Taču vēl jo vairāk tāpēc, ka applūdušās platības nebija apdrošinātas, zemnieki būs iepriecināti arī par šo — daļējo — kompensāciju.

Par piešķirto līdzekļu sadali lems Zemkopības ministrijas Lauksaimniecības nozaru un pārstrādes attīstības departamenta Augkopības nodaļas speciālisti. Kā paskaidroja departamenta direktora vietnieks un Augkopības nodaļas vadītājs Jānis Sietiņsons, kompensējot zaudējumus, speciālisti ņems vērā šādus kritērijus: pirmkārt, plūdos cietušās zemnieku saimniecības kredītsaistības ( līdz 70% no aprēķinātās zaudējumu summas); otrkārt, apstākli, vai lauksaimniecība ir vienīgais saimniecības ienākumu avots (līdz 60% no aprēķinātās zaudējumu summas); treškārt, ja applūdināti vairāk nekā 50% no zemnieku saimniecības platības, būs iespēja saņemt līdz 50% no aprēķinātās zaudējumu summas.

Augkopības nodaļas vadītājs Jānis Sietiņsons rēķina, ka negaidīto pārsteigumu — dabas stihijas radīto zaudējumu kompensāciju — saņems ap 40 zemnieku saimniecību. Daži no iespējamajiem kompensācijas saņēmējiem: Svētes pagasta zemnieku saimniecības “Pumpuri — 1” saimnieks Jānis Sondors, Vilces pagasta zemnieku saimniecības “Kastaņi” saimnieks Arnolds Šauna, Zaļenieku pagasta zemnieku saimniecības “Mednieki” saimnieks Uldis Strazdiņš.

Tuvākajās dienās Zemkopības ministrijas Lauksaimniecības nozaru un pārstrādes attīstības departamenta Augkopības nodaļas speciālisti sagatavos dokumentus iesniegšanai Lauku atbalsta dienestā.

 

Dzintra Ciekurzne — speciāli “Latvijas Vēstnesim”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!