• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Laimu" un "Staburadzi" pasaules tirgū. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2002., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57833

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ekonomikas kritumu

Vēl šajā numurā

18.01.2002., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Laimu” un “Staburadzi” pasaules tirgū

Latvijas lielākās saldumu ražotājas “Laima” un “Staburadze” šogad plāno eksporta pieaugumu par aptuveni 30%. Šogad “Laima” un “Staburadze” plāno arī par 2% palielināt kompāniju tirgus daļu kopējā saldumu produktu tirgū Baltijā, kas patlaban ir 12%.

2001. gadā “Staburadzes” un “Laimas” produkcijas eksporta apjomi pieauguši par 30% salīdzinājumā ar 2000. gadu. No “Laimas” un “Staburadzes” kopējā apgrozījuma pagājušajā gadā eksports veidoja 21%.

Pērn gandrīz trīs reizes palielinājies eksporta apjoms uz Lielbritāniju, uz ASV un Izraēlu eksporta apjomi pieauguši apmēram par 50%, bet uz Krieviju – par 20%. Tāpat pērn eksports sākts uz tādām valstīm kā Portugāle un Jaunzēlande.Kopumā “Laimas” un “Staburadzes” produkciju eksportē uz 16 valstīm.

Vispieprasītākais uzņēmumā “Staburadze” ražotais produkts Igaunijā, ASV, Vācijā un Izraēlā ir vafeļu torte “Rebeka”. Tā Igaunijas saldumu tirgū šobrīd aizņem 20% no vafeļu toršu segmenta. Pieprasīta ir arī vafeļu torte “Vāverīte”, kas eksporta tirgos ir jau labi pazīstama, kā arī cepumi un marcipāna izstrādājumi.

Līdztekus jau tradicionāli pieprasītajiem “Laimas” ražotajiem eksporta produktiem – šokolādes konfekšu kārbām “Asorti” un zefīriem – šogad tiek eksportētas arī šokolādes tāfelītes, konfektes “Prozit” un marmelāde šokolādē.

Pagājušā gada deviņos mēnešos “Staburadzes” neto apgrozījums bija 3,57 miljoni latu, bet pērn kopumā kompānija iecerējusi ieņēmumus 6,832 miljonu latu apjomā. Savukārt “Laima” 2001. gadā plāno 16,642 miljonu latu ieņēmumus.

 

BNS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!