• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar mūsu drošības stratēģiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.2002., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57633

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs kopīgi aizstāvam principus, kas ir svarīgi brīvai, demokrātiskai pasaulei

Vēl šajā numurā

16.01.2002., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar mūsu drošības stratēģiju

Aizvadītajā nedēļā, 11.janvārī, aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis nosūtījis vēstuli Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidentam akadēmiķim, profesoram Jānim Stradiņam.

Vēstulē aizsardzības ministrs vēršas ar lūgumu Latvijas Zinātņu akadēmijā izveidot dažādu nozaru neatkarīgu ekspertu darba grupu, iekļaujot tajā Latvijas Universitātes Bioloģijas institūta, Rīgas Tehniskās universitātes un citu Latvijas institūciju zinātniekus. Šī darba grupa varētu sagatavot profesionālu, zinātniski pamatotu ekspertu viedokli par Rēzeknes rajona Audriņu pagastā uzstādāmo radaru TPS=117. Grupa varētu sniegt iedzīvotājiem populārzinātnisku skaidrojumu par dažādu tehnisko ierīču, tai skaitā radara TPS=117, elektromagnētiskā lauka radītajiem efektiem, kas ne tikai negatīvi, bet arī pozitīvi ietekmē cilvēkus un vidi, un tiek plaši izmantoti pasaules praksē.

Latvijas sabiedrībai nu jau plaši zināms, ka Aizsardzības ministrija ar valdības akceptu Baltijas valstu kopējā militārā gaisa telpas novērošanas projekta “Baltnet” vajadzībām ir sākusi ASV sabiedrības “Lockheed martin” ražotā trīs dimensiju tālās darbības militārā radara iegādes procesu.

Radara uzstādīšana un darbība paredzama pēc pusotra gada, taču jau tagad daļā Rēzeknes rajona sabiedrības ir radušās bažas par radara kaitīgo ietekmi uz apkārtējo vidi un cilvēkiem. Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki veic sabiedrības informēšanas pasākumus, taču redzams, ka sabiedrībai ir nepieciešams neatkarīgu ekspertu — zinātnieku — viedoklis un argumenti.

 

Kaiva Liepiņa,  ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!