• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atsaucību e-ministra projektam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.2002., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57643

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar mūsu drošības stratēģiju

Vēl šajā numurā

16.01.2002., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atsaucību e-ministra projektam

Finansu ministrs Gundars Bērziņš vakar, Ministru kabineta (MK) sēdē satiekot vairākus TB/LNNK ministrus ar portatīvajiem datoriem, bija patīkami pārsteigts par negaidīto kolēģu atsaucību viņa izvirzītajam e-ministra projektam. Pats finansu ministrs G.Bērziņš valdības sēdē ar portatīvo datoru ieradīsies un pilnvērtīgi strādās 22.janvārī.

Kaut gan 15.janvāra valdības sēdē vairāki ministri bija ieradušies ne tikai ar papīra dokumentiem, bet arī ar portatīvajiem datoriem, viņi nevarēja pilnā apjomā strādāt ar elektroniskajiem dokumentiem. Pēc finansu ministra iniciatīvas Finansu ministrijas un Valsts kancelejas informātikas speciālisti ir vienojušies par vairāku pašreizējo tehnisko problēmu novēršanu, piemēram, MK sēžu zālē nav pastāvīgā pieslēguma Valsts kancelejas centrālajam serverim un iespējams izmantot tikai iezvanpieeju, visu laiku papildus maksājot par sakaru līniju izmantošanu.

“Progresu apturēt nevar, to apliecina manu kolēģu ministru necerētā atsaucība e-ministra projektam. Domāju, ka līdz nākamajai valdības sēdei tiks atrisinātas visas tehniskās problēmas un jau 22.janvārī varēsim pilnvērtīgāk izmantot datorus kā darba instrumentus lēmumu pieņemšanas procesā, ne tikai izlasīt tajos dažus MK sēdes materiālus.”

Finansu ministrs uzsver, ka portatīvā datora izmantošana vadības sēdēs ir tikai pirmais solis tālākā attīstības procesā, jo pagaidām starp valsts pārvaldes iestādēm joprojām paliek dokumentu aprite arī papīra formā. G.Bērziņš cer, ka drīzumā līdz ar lokālas sistēmas izveidi varētu atteikties no papīra dokumentu aprites, kaut arī vēl nav pieņemts likums par elektroniskajiem dokumentiem. ”Šis ir tikai pirmais nelielais solis informācijas tehnoloģiju sasniegumu pilnvērtīgā izmantošanā papīra dokumentu aizvietošana ar elektroniskiem dokumentiem. Bet kopumā jaunās tehnoloģijas būtiski maina mūsu domāšanu, iespējas, darbu un attieksmi pret lietām.”

 

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!