• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents:- par iniciatīvām sabiedrības integrācijai - tiekoties ar Ārvalstu investoru padomes vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.2001., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56349

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai padziļinātu sadarbību ar ANO institūcijām

Vēl šajā numurā

11.12.2001., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— par iniciatīvām sabiedrības integrācijai

7.decembrī oficiāli tika atklātas Naturalizācijas pārvaldes Informācijas centra telpas. Centrs veidots sadarbībā ar Eiropas Savienību (ES) projekta “Sabiedrības integrācija caur informētību un izglītošanu” ietvaros.

Ministru prezidents Andris Bērziņš augstu novērtējis Informācijas centra atklāšanu. Ministru prezidents izsaka atzinību visiem cilvēkiem, kuri piedalījušies šī centra veidošanā, un pateicību Latvijas ārvalstu partneriem, kuri devuši lielu ieguldījumu sabiedrības integrācijā. Integrācijai ir nepieciešama informēšana par tādiem aktuāliem jautājumiem kā naturalizācija un pilsoniskā līdzdalība.

Pagājušonedēļ Latvijā noticis vēl viens svarīgs notikums sabiedrības integrācijas jomā — tika atklātas Sabiedrības integrācijas fonda telpas. Atklājot jaunās telpas, Ministru prezidents uzsvēra, ka fonda izveidošana ir loģisks nākamais solis pēc vairākus gadus ilgušajām diskusijām par to, kā veidot konsolidētu sabiedrību Latvijā. Ir panākts liels progress šajā jomā — izveidota un jau tiek īstenota valsts programma. Viens no programmas īstenošanas mehānismiem ir Sabiedrības integrācijas fonds. Ministru prezidents minēja to, cik daudz fonds jau padarījis, — ir atbalstīti sabiedrībai ļoti nepieciešami projekti, kuri aptver visas valsts programmā minētās jomas. Īstenojot šo programmu, nedrīkst tikt aizmirsta neviena sfēra, kurai vajadzīgs finansiāls un morāls atbalsts.

A.Bērziņš atzīmēja Latvijas sadarbības partneru — Eiropas Savienības, ANO Attīstības programmas, EDSO, kā arī citu ārvalstu donoru — devumu gan sabiedrības integrācijas procesu veicināšanā, gan arī Sabiedrības integrācijas fonda veidošanā un stiprināšanā.

Ministru prezidents uzsvēra EDSO misijas Latvijā jaunāko projektu nozīmīgumu, kuri īstenoti sadarbībā ar citiem sadarbības partneriem, it īpaši vienu no pēdējiem projektiem — “Sabiedrības informēšanas un izpratnes veicināšana par pilsonības jautājumiem”.

Ministru prezidents pateicās visiem, kas ieguldījuši savu darbu valsts integrācijas politikas veidošanā un īstenošanā, kā arī fonda veidošanas procesā.

— tiekoties ar Ārvalstu investoru padomes vadību

Vakar, 10. decembrī, Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar Ārvalstu investoru padomes priekšsēdētāju Anderu Narvingeru un viņa vietnieku Monti Akesonu.

Šī tikšanās bija neformāla iespēja pārrunāt jautājumus, kuri tiks apspriesti kārtējās Latvijas valdības un Ārvalstu investoru padomes (ĀIP) tikšanās laikā nākamā gada 11. un 12. martā.

M.Akesona kungs informēja par jauno ĀIP struktūru — tajā izveidots izpilddirektora amats, un šo pienākumu pildīs Džordžs Pīlmans.

Sarunā apspriesta nodokļu administrēšana, jo reāla nodokļu iekasēšana no visiem saimnieciskās darbības subjektiem ir viens no godprātīgas konkurences stūrakmeņiem. Apspriesti arī muitas jautājumi, uzsverot “Asycuda” sistēmas ieviešanas nepieciešamību.

Ministru prezidents pateicās korupcijas apkarošanas jautājumu speciālistam D.Vallisam par vairāku gadu garumā veikto darbu Latvijā. D.Valliss, atzīstot progresu šajā jomā, sniedza vairākus priekšlikumus, kā palielināt jaunradāmā antikorupcijas biroja darbības efektivitāti.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!