• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 10. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.2001., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56345

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents:
- par iniciatīvām sabiedrības integrācijai
- tiekoties ar Ārvalstu investoru padomes vadību

Vēl šajā numurā

11.12.2001., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 10. decembra sēdē

Akceptēts noteikumu projekts “Alkohola denaturēšanas un denaturētā alkohola aprites kārtība”. Noteikumu projekts izstrādāts saskaņā ar likuma “Par akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem” 8.panta otro daļu un Alkohola aprites likuma 3.panta otro daļu. Noteikumu projekts aizstās šobrīd spēkā esošos Ministru kabineta 2000.gada 5.decembra noteikumus Nr.418 “Alkohola denaturēšanas un denaturētā alkohola aprites kārtība”. Noteikumu projektā ietvertas papildu prasības alkohola denaturēšanas norisei, pastiprināta akcīzes preču noliktavas turētāja un denaturētā alkohola patērētāja atbildība par noteikumu pārkāpšanu, kā arī noteikumi papildināti ar vairākiem jauniem pielikumiem. Noteikumos noteiktas arī prasības, kas jāievēro, ievedot denaturētu alkoholu no ārvalstīm.

Akceptēts noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 28.decembra noteikumos Nr.438 “Noteikumi par ēku un būvju nekustamā īpašuma nodokļa deklarāciju un pārskatu””. Noteikumu projekts izstrādāts, lai precizētu Ministru kabineta 1999.gada 28.decembra noteikumu Nr.438 “Noteikumi par ēku un būvju nekustamā īpašuma nodokļa deklarāciju un pārskatu” redakciju atbilstoši 2000.gada 23.novembrī un šā gada 22.novembrī Saeimā pieņemtajiem likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli” grozījumiem.

Akceptēts noteikumu projekts “Par atsevišķu Ministru Padomes lēmumu atzīšanu par spēku zaudējušiem”, ar kuru par spēku zaudējušiem atzīti šādi Ministru Padomes lēmumi: Ministru Padomes 1992.gada 12.novembra lēmums Nr.476 “Par valsts īpašumā esošās nekustamās mantas uzskaiti un izmantošanu”; Ministru Padomes 1993.gada 4.maija lēmums Nr.226 “Par neatliekamiem pasākumiem uzņēmējsabiedrībās ieguldītā valsts kapitāla pārvaldīšanai”; Ministru Padomes 1993.gada 21.jūnija lēmums Nr.332 “Par valsts nekustamā īpašuma uzskaiti”.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par valsts kapitāla daļu bezpeļņas organizācijā sabiedrībā ar ierobežotu atbildību “Eiropas nams” privatizāciju”.

Akceptēts noteikumu projekts “Nesēja atlīdzības lieluma noteikšanas, iekasēšanas, sadales un izmaksāšanas kārtība”. Noteikumu projekts ir izstrādāts, pamatojoties uz Autortiesību likuma 33.panta 1.daļu un 34.pantu. Likums nosaka, ka nesēja atlīdzību par filmas un fonogrammas reproducēšanu personiskām vajadzībām maksā šādai reproducēšanai izmantojamo iekārtu un tukšo materiālo nesēju izgatavotāji un importētāji. Noteikumu projekts nosaka šīs nesēja atlīdzības lielumu, iekasēšanas un izmaksāšanas kārtību, kā arī proporcionālo sadali starp autoriem, izpildītājiem, filmu un fonogrammu producentiem.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Krievijas Federācijas Kultūras ministrijas vienošanos par sadarbību”. Vienošanās mērķis ir paplašināt un pilnveidot sadarbību visās kultūras un mākslas jomās, veicināt tiešu sadarbību starp kultūras institūcijām, radošajām savienībām un kultūras un mākslas darbiniekiem. Vienošanās paredz regulāru abu valstu kultūras dienu rīkošanu. Tā arī paredz, ka līgumslēdzējas puses savas kompetences ietvaros radīs labvēlīgus apstākļus latviešu mazākumtautības kultūras attīstībai Krievijā un krievu mazākumtautības kultūras attīstībai Latvijā. Vienošanās realizēšanas instruments ir sadarbības programmas.

Akceptēts noteikumu projekts “Grozījums Ministru kabineta 2001. gada 13.marta noteikumos Nr.115 “Kārtība, kādā tiek iepirkti, realizēti un eksportēti melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi””.

Akceptēts noteikumu projekts “Medicīniskās kontrindikācijas darbam ar jonizējošā starojuma avotiem”.

Akceptēts noteikumu projekts “Dzīvojamās telpas īres maksā ietilpstošo apsaimniekošanas izdevumu aprēķināšanas metodika”. Projekts sagatavots saskaņā ar likuma “Grozījumi likumā “Par dzīvojamo telpu īri”” 11.pantu, kurā noteikts, ka apsaimniekošanas izdevumi noteikti kā īres maksas sastāvdaļa un noteikts, ka Ministru kabinets izdod noteikumus par metodiku, pēc kādas tie aprēķināmi.

Akceptēts noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 2000. gada 26.septembra noteikumos Nr.330 “Vakcinācijas noteikumi””. Vakcinācijas noteikumi nosaka infekcijas slimības, pret kurām obligāti veicama vakcinācija, vakcinējamo personu (tai skaitā atsevišķās profesijās nodarbinātās vai paaugstināta riska grupās ietilpstošās personas) un vakcinācijas kārtību, kā arī obligātās minimālā nodrošinājuma prasības vakcinācijas veikšanai. Grozījumi “Vakcinācijas noteikumos” papildina vakcinācijas kārtību, kā arī nosaka primārās aprūpes ārsta atbildību par vakcinācijas pēctecības uzraudzību tā aprūpē reģistrētajiem bērniem.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Ieslodzījuma vietu pārvaldes likums”. Šā likuma mērķis ir nodrošināt likumības un cilvēktiesību principiem atbilstošu Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbību, noteikt Ieslodzījuma vietu pārvaldes tiesisko statusu, funkcijas, struktūru, tās pārraudzību, kā arī Ieslodzījuma vietu pārvaldes personāla tiesisko statusu, tiesības, pienākumus un sociālās garantijas.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Grozījumi likumā “Par policiju””, grozījumi paredz izslēgt likuma Pārejas noteikumu, kā arī tiek sakārtota terminoloģija atbilstoši Ieslodzījuma vietu pārvaldes likumprojektam.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Grozījumi Obligātā militārā dienesta likumā”, ar likumprojektu tiks papildināts Obligātā militārā dienesta likuma 3.pants, paredzot ieskaitīt militārā dienesta rezervē arī Ieslodzījuma vietu pārvaldes un tās struktūrvienību darbiniekus ar speciālajām dienesta pakāpēm.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Par priekšlikumiem grozījumiem Kriminālsodu izpildes likumprojektā”, kas paredz, ka ar šiem priekšlikumiem tiks novērsta tiesību normu dublēšana Kriminālsodu izpildes un Ieslodzījuma vietu pārvaldes likuma projektos.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Par priekšlikumiem grozījumiem Latvijas Sodu izpildes kodeksā”, kas paredz iesniegt priekšlikumus grozījumiem Latvijas Sodu izpildes kodeksā, kuri izstrādāti, izslēdzot normas, kas iekļautas likumprojektā “Ieslodzījuma vietu pārvaldes likums”.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Grozījumi Fizisko personu datu aizsardzības likumā”. Grozījumu projekts novērsīs būtiskās pretrunas ar ES direktīvu 95/46 EC “Par personas datu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un to brīvu apriti” un ES konvenciju “Par Eiropas policijas nodibināšanu”, kas paredz, ka ar sabiedriskās drošības, noziedzības apkarošanas vai valsts drošības un aizsardzības iestāžu rīcībā esošiem datiem jānodrošina personas datu aizsardzība atbilstoši vispārējām personas datu aizsardzības prasībām. Valsts nodevu iekasēšanas noteikšana ir nepieciešama, lai atslogotu valsts budžetu un nodrošinātu lielāku Datu valsts inspekcijas (DVI) finansiālo patstāvību, kas saistīta ar DVI neatkarības statusa nostiprināšanu.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Grozījums likumā “Par nodokļiem un nodevām””. Ar šo projektu paredzēts ieviest papildu valsts nodevu par personas datu apstrādes sistēmu reģistrāciju.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā nosaka administratīvo atbildību par Fizisko personas datu aizsardzības likuma pārkāpumiem un personas datu apstrādes sistēmas reģistrācijas prasību nepildīšanu vai pārkāpšanu.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Grozījums likumā “Par policiju””. Tiesību aktā paredzēta norma, ka policijai pēc rakstiska pieprasījuma jāsniedz valsts, pašvaldību iestādēm, fiziskām un juridiskām personām (t.sk. Datu valsts inspekcijai) ziņas, kas nepieciešamas to likumīgu pienākumu veikšanai.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Banku augstskolas Satversmes grozījumu apstiprināšanu”.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Dānijas Karalistes Aizsardzības ministrijas līgumu par drošības pasākumiem klasificētās militārās informācijas aizsardzībai”.

Akceptēts noteikumu projekts “Personu pierakstīšanas un izrakstīšanas pagaidu kārtība”. Noteikumu projekts nosaka personas pierakstīšanas, izrakstīšanas, pieraksta anulēšanas kārtību un reģistrējamo ziņu apjomu un uzskaiti. Personai, kura dzīvo Latvijas Republikā vai kura ierodas no citas valsts, lai uzturētos Latvijas Republikā ilgāk par trim mēnešiem, un kura ir reģistrēta Iedzīvotāju reģistrā, ir pienākums pierakstīties vienā dzīvesvietā.Pierakstīšanas fakts pats par sevi nerada nekādas civiltiesiska rakstura saistības.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Grozījumi Korupcijas novēršanas likumā”. KNL 5.panta pirmā daļa tiek papildināta ar jauniem punktiem, kas nosaka, ka valsts vai pašvaldības uzņēmējsabiedrības padomes un valdes loceklis uzskatāmi par valsts amatpersonām. Atbilstoši grozījumiem KNL 5.pantā tiek izdarīti attiecīgi grozījumi KNL 19.pantā par amatu savienošanas ierobežojumiem. Likumprojekts konkrētāk nosaka dāvanu pieņemšanas aizliegumu, liekot uzsvaru uz dāvanu saistību ar valsts amatpersonas darbību, kas atbilst Korupcijas novēršanas likuma mērķim – novērst valsts amatpersonu nokļūšanu nelikumīgi ietekmējamā stāvoklī un nepieļaut valsts amatpersonas pilnvaru realizēšanu interešu konflikta situācijā. Likumprojektā tiek dota arī termina “dāvana” definīcija, kam par pamatu izmantots Civillikums un Augstākās tiesas 1993.gada 21.jūnija plēnuma lēmums “Par tiesu praksi kukuļošanas lietās”. Likumprojektā tiek noteikts, ka dāvanas, kuras saskaņā ar likumu pieņem pašvaldību amatpersonas, uzskatāmas par attiecīgās pašvaldības, nevis valsts īpašumu. KNL 31.pantā tiek precizēta informācija attiecībā uz papildu deklarācijās norādāmajām ziņām, tādējādi Valsts ieņēmumu dienests papildus deklarācijā var pieprasīt ziņas arī par naudas izcelsmes avotiem.

Akceptēts noteikumu projekts “Brīvības atņemšanas iestāžu iekšējās kārtības noteikumi”, kas noteiks iekšējo kārtību brīvības atņemšanas iestādēs.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Igaunijas Republikas Aizsardzības ministrijas, Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Lietuvas Republikas Nacionālās aizsardzības ministrijas Saprašanās memorandu par Baltijas Jūras spēku mācību centru izveidošanu, darbību, vadīšanu un finansēšanu”.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā konceptuālā ziņojuma projekts par politisko organizāciju un to apvienību finansiālās darbības uzraudzības institūciju un Politisko organizāciju un to apvienību finansēšanas likumprojekts, kas paredz par atbildīgo institūciju, kas veiks politisko organizāciju un to apvienību finansiālās darbības uzraudzību, noteikt Centrālo vēlēšanu komisiju.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Politisko organizāciju un to apvienību finansēšanas likums”. Likums reglamentēs politisko organizāciju un to apvienību finansēšanas noteikumus. Šā likuma mērķis ir nodrošināt politisko organizāciju finansiālās darbības atklātumu, likumību un kontroli.

Akceptēts noteikumu projekts “Par ūdens un augsnes aizsardzību no lauksaimnieciskās darbības izraisītā piesārņojuma ar nitrātiem”. Noteikumi noteiks: prasības ūdens un augsnes aizsardzībai no lauksaimnieciskās darbības izraisītā piesārņojuma ar nitrātiem; īpaši jutīgās teritorijas un to robežas, uz kurām attiecas paaugstinātas prasības ūdens un augsnes aizsardzībai no lauksaimnieciskās darbības izraisītā piesārņojuma ar nitrātiem noteikšanas kritērijus un apsaimniekošanas kārtību; prasības un ieviešanas termiņu rīcības programmai ar nitrātiem saistītā ūdens piesārņojuma samazināšanai vai novēršanai īpaši jutīgajās teritorijās.

Akceptēts noteikumu projekts “Par kopējo apjomu jaudu uzstādīšanai, ja elektroenerģijas ražošanai izmanto reģeneratīvos energoresursus”. Noteikumu mērķis ir noteikt kārtību elektroenerģijas ražošanas jaudu uzstādīšanai un to izvietojumam, elektroenerģijas iepirkšanai un cenas noteikšanai konkrētām elektrostacijām, ja tās elektroenerģijas ražošanai izmanto reģeneratīvos energoresursus.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!