• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai padziļinātu sadarbību ar ANO institūcijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.2001., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/56339

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Vēl šajā numurā

11.12.2001., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai padziļinātu sadarbību ar ANO institūcijām

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 10. decembrī, devās darba vizītē uz Ženēvu, lai apmeklētu vairākas ANO institūcijas un apspriestos par līdzšinējās sadarbības projektiem, kā arī mūsu valsts turpmāko iesaisti šajās organizācijās. Valsts prezidente Ženēvā piedalīsies ANO bēgļu konvencijai veltītās ministru konferences atklāšanā, un vizītes laikā tiks risināti arī Latvijas un Šveices divpusējo attiecību jautājumi.

Šodien, 11. decembrī, V.Vīķei–Freibergai Ženēvā paredzēta tikšanās ar Pasaules tirdzniecības organizācijas (PTO) ģenerāldirektoru Maiku Mūru. Pēc tam V.Vīķe–Freiberga ieradīsies ANO Nāciju pilī, kur viņai būs saruna ar ANO pārstāvniecības Ženēvā ģenerāldirektoru V. Petrovski. Viņa arī iepazīsies ar Nāciju pili un Latvijas istabu tajā. Dienas vidū V. Vīķei–Freibergai paredzētas darba pusdienas ar V. Petrovski un ANO specializēto aģentūru vadītājiem. Pusdienās piedalīsies arī ANO augstā cilvēktiesību komisāre Mērija Robinsone, bēgļu lietu komisārs Rūds Lubers un vairākas citas oficiālas personas. Pusdienu laikā Valsts prezidente teiks uzrunu. Šopēcpusdien V.Vīķe–Freiberga tiksies ar Ženēvas kantona viceprezidentu, bet pēc tam Lozannā tiksies ar Starptautiskās olimpiskās komitejas prezidentu Žaku Rogu.

Rīt no rīta Latvijas Valsts prezidente Nāciju pilī uzrunās ANO bēgļu konvencijai veltītās ministru konferences dalībniekus, bet pēcpusdienā tiksies ar ANO augsto cilvēktiesību komisāri Mēriju Robinsoni. Rīt paredzēta arī divpusēja tikšanās ar Šveices Konfederācijas prezidentu Moricu Leienbergeru.

Parīt, vizītes noslēguma dienā, V.Vīķe–Freiberga tiksies ar Latvijas pārstāvniecības ANO Ženēvā darbiniekiem, bet pēc tam atgriezīsies Latvijā.

Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!