• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par starptautiskajām autopārvadājumu atļaujām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2001., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55869

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar sakārtotu vidi uz ES

Vēl šajā numurā

23.11.2001., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par starptautiskajām autopārvadājumu atļaujām

Satiksmes ministrija nākamajam gadam ir ieguvusi 889 Eiropas Transporta ministru konferences (ETMK) starptautiskās autopārvadājumu atļaujas. Tās ir daudzkārtējās atļaujas, kas derīgas pārvadājumiem 40 valstīs. Lielākā daļa no tām (640) ir paredzētas “Eiro 3” standarta jeb “drošā” tipa automobiļiem, pārējās “Eiro 2” jeb “zaļā” tipa automobiļiem. Šajā gadā Latvijas pārvadātāju rīcībā bija par 275 ETMK atļaujām mazāk.

Šim gadam papildus iegūtas arī 500 Polijas atļaujas, kas derīgas divpusējiem un tranzīta pārvadājumiem “Eiro 1” standarta automobiļiem.

Satiksmes ministrija ir uzaicinājusi starptautisko autopārvadātāju asociāciju “Latvijas auto” piedalīties visu šo atļauju sadales komisijas darbā, lai līdz brīdim, kad atļauju sadale tiks nodota asociācijas ziņā, maksimāli tiktu ievērotas pārvadātāju intereses. Saskaņā ar jauno satiksmes ministra apstiprināto nolikumu “ Latvijas auto” pārstāvjiem šajā komisijā ir piešķirtas veto tiesības. Kā zināms, asociācijas vadība ir atteikusies piedalīties šīs komisijas darbā, tomēr līdz decembrim “Latvijas auto” vēl var mainīt šo lēmumu.

 

Satiksmes ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!