• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar sakārtotu vidi uz ES. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2001., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55866

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas entuziastus meklējot un slavējot

Vēl šajā numurā

23.11.2001., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar sakārtotu vidi uz ES

Rīgā uzturas Eiropas Komisijas vides komisāre

Vakar, 22.novembrī, Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar Eiropas Komisijas (EK) vides komisāri Margotu Valstrēmu, kas Rīgā ieradusies divu dienu oficiālā vizītē

Eiropas Komisijas vides komisāre Margota Valstrēma apsveica Latvijas Ministru prezidentu sakarā ar Latvijas panākumiem sarunās ar ES par vides jautājumiem. Komisāre uzsvēra, ka Latvija ir būtiski progresējusi vides jautājumu risināšanā, un atzina, ka Latvija ir īstenojusi vairumu ES plānu vides jautājumos. Ministru prezidents atzina, ka panākt pozitīvu rezultātu būtu bijis grūti bez Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā atbalsta, un uzsvēra, ka ir ļoti svarīgi, lai iesāktais darbs turpinātos.

Sarunas gaitā abas amatpersonas apsprieda ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā saistītus jautājumus. A. Bērziņš akcentēja, ka iestāšanās ES un NATO ir ne vien mērķis, bet arī iespēja, kas visai valstij dos stabilitāti, drošību un nākotnes perspektīvas. M.Valstrēma uzsvēra, ka ir ļoti būtiski diskutēt un sadarboties ar sabiedrību ES paplašināšanās jautājumos.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

E2.JPG (20453 bytes)
E1.JPG (16032 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Eiropas Komisijas vides komisāre Margota Valstrēma sarunā ar Latvijas Ministru prezidentu Andri Bērziņu (augšējā attēlā); Margota Valstrēma un Eiropas Komisijas delegācijas vadītājs Latvijā Ginters Veiss Ministru kabinetā pie Ministru prezidentu portretu galerijas (apakšējā attēlā)

Vakar, 22.novembrī, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edvīns Inkēns un komisijas pārstāvji, kā arī Vides apakškomisijas deputāti tikās ar Eiropas Komisijas (EK) komisāri vides jautājumos Margotu Valstrēmu

Sarunas ievadā Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs E.Inkēns iepazīstināja EK komisāri vides jautājumos ar komisijas darbu, koordinējot Saeimā izskatāmo likumprojektu atbilstību ES normām, un akcentēja parlamenta lomu Latvijas iestāšanās sarunu ES pozīciju veidošanā. E.Inkēns arī atzīmēja parlamenta un valdības ciešo sadarbību ES jautājumos.

 

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs pauda gandarījumu par EK Progresa ziņojumu, kurā atzīmēti arī Latvijas gūtie panākumi vides sakārtošanā. M.Valstrēma informēja mūsu valsts parlamenta pārstāvjus, ka vakar, 22. novembrī, slēgta Latvijas iestāšanās sarunu ES sadaļa “Vides aizsardzība”, un pastāstīja, ka tādām sarežģītām un lielus resursu ieguldījumus prasošām jomām kā notekūdeņu attīrīšana, dzeramā ūdens kvalitātes uzlabošana un rūpnieciskā piesārņojuma kontrole piešķirti arī pārejas periodi. E.Inkēns atzina, ka šīs sarunu sadaļas slēgšana Latvijai ir ļoti nozīmīga un ka tās prasību īstenošana prasīs lielu kapacitāti, kuras attīstīšanai vajadzīgs zināms laiks. M.Valstrēma pauda izpratni par Latvijas centieniem vides aizsardzības jomā un apliecināja ES atbalstu resursietilpīgo vides aizsardzības nozaru sakārtošanā.

Abas puses pārrunāja arī vides jautājumu saistību ar veselības un sociālo aizsardzību. Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs E.Inkēns akcentēja ekonomisko, ekoloģisko un sociālo aspektu savstarpējo kopsakarību. Viņš arī pastāstīja par valdības stingro nostāju patērētāju informēšanā par ģenētiski uzlabotu pārtiku.

Sarunas noslēgumā pārrunāta ES sadarbība ar Krieviju vides aizsardzībā, īpaši Kaļiņingradas un Sanktpēterburgas reģionos.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!