• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES sanāksmi Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.11.2001., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55760

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO Parlamentārās asamblejas sanāksmi

Vēl šajā numurā

21.11.2001., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES sanāksmi Briselē

Vakar, 20.novembrī, aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis Briselē piedalījās kārtējā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu un kandidātvalstu aizsardzības ministru un ārlietu ministru sanāksmē.

Sanāksmes laikā runāts par paveikto Eiropas drošības un aizsardzības politikas attīstībā un krīžu vadības un militāro spēju attīstībā Beļģijas prezidentūras laikā no 2001.gada 1.jūlija līdz 31.decembrim. Sanāksmē akcentēta Eiropas Savienības ātrās reaģēšanas spēju attīstīšana turpmāk un katras valsts ieguldījums šajā procesā. Pašlaik ir izveidota ES militārās komandvadības sistēma, kuru jāturpina attīstīt. Spānijas prezidentūras laikā (no 2002.gada 1.janvāra līdz 30.jūnijam) Eiropas Savienības ietvaros plānots organizēt pirmās krīzes vadības mācības štāba līmenī. Sanāksmes dalībnieki vienojās, ka būtiska ir sadarbība ES ietvaros militārajā jomā ne tikai kvantitatīvi, bet arī kvalitatīvi stiprinot ES militārās spējas. Pozitīvi novērtēts tas, ka ES kandidātvalstis attīsta savas militārās spējas un ir gatavas piedalīties kopējos drošības stiprināšanas procesos Eiropā.

Sanāksmē ES kandidātvalstu ministri uzstājās ar ziņojumiem par savu valstu militāro spēju attīstību un ieguldījumu kopējā Eiropas drošības un aizsardzības spēju attīstībā. Latvijas aizsardzības ministrs uzstājās ar ziņojumu par Latvijas militāro spēku kopējās attīstības kvantitatīvajām un kvalitatīvajām izmaiņām, Latvijas bruņoto spēku (NBS) jauno struktūru, ko jau pozitīvi novērtējuši NATO valstu militārie un drošības politikas eksperti. Ģ.V.Kristovskis runāja arī par veiksmīgo Rīcības plāna dalībai NATO izpildes procesu un pauda Latvijas gatavību politiski un militāri sekmēt drošības procesus Eiropas reģionā.

 

Aizsardzības ministrijas  Sabiedrisko attiecību un preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!