• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kārtējo sociālo ziņojumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2001., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54608

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par modernām ģimenes ārstu praksēm

Vēl šajā numurā

11.10.2001., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kārtējo sociālo ziņojumu

Labklājības ministrija jau ceturto gadu pēc kārtas izdevusi “Sociālo ziņojumu”, kas ir detalizēts valsts sociālās drošības politikas izvērtējums un sniedz pārskatu par norisēm darba, sociālās palīdzības, sociālās apdrošināšanas un veselības aprūpes jomā.

Laikā, kad notiek sarunas par Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā, ir svarīgi izvērtēt, kā sociālās drošības sistēma Latvijā mainījusies pēc valstiskās neatkarības atgūšanas. Lai gan visas reformas vēl nav paveiktas, notikušās pārmaiņas ir būtiskas. Reformu mērķis ir panākt, lai sociālās drošības sistēma būtu stabila un ilgtspējīga, un, izanalizējot paveikto, ir iespējams labāk noteikt, kādos virzienos turpmāk tā jāattīsta, lai virzīšanās uz šo mērķi noritētu veiksmīgāk. Tādēļ šogad “Sociālajā ziņojumā” ir īpaša “Reformas nodaļa”, kurā aplūkotas pēdējos desmit gados veiktās reformas, to nepieciešamība un mērķi, kā arī īsi aprakstīti apstākļi, kuriem bijusi nozīmīga ietekme uz sociālā sektora attīstību šajā laikā.

Latvijas līdzšinējos sasniegumus sociālajā politikā atzinīgi ir novērtējuši arī Eiropas Komisijas eksperti. Tomēr iedzīvotāju vairākuma relatīvi zemā dzīves līmeņa dēļ sabiedrība aizvien vēl neizprot valstī īstenoto sociālo politiku. Tādējādi var uzskatīt, ka “Sociālajam ziņojumam” ir arī informatīva funkcija, jo tas varētu palīdzēt cilvēkiem pēc iespējas skaidrāk un objektīvāk saprast un izvērtēt pašreizējo situāciju. Šis “Sociālais ziņojums” — tāpat kā iepriekšējie trīs — ikvienam interesentam būs pieejams Labklājības ministrijas mājaslapā (www.lm.gov.lv).

Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad ziņojums tiks izplatīts Latvijā akreditētajās ārvalstu vēstniecībās un Latvijas vēstniecībās ārvalstīs. Ar to tiks iepazīstināti Saeimas deputāti, ministriju vadītāji un speciālisti, “Sociālais ziņojums” būs pieejams arī bibliotēkās. Kā liecina iepriekšējo gadu pieredze, “Sociālā ziņojuma” lasītāju loks ir plašs — no augstskolas studentiem un sociālās drošības nozaru speciālistiem līdz valdības amatpersonām un ārvalstu ekspertiem.

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!