• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārstniecības iestāžu atbilstības novērtēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2001., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54610

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kārtējo sociālo ziņojumu

Vēl šajā numurā

11.10.2001., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārstniecības iestāžu atbilstības novērtēšanu

Labklājības ministrija (LM) atgādina, ka visām ārstniecības iestādēm un to struktūrvienībām līdz 2001.gada 31.decembrim jābūt novērtētām atbilstoši obligātajām prasībām.

Pēc Veselības statistikas un medicīnas tehnoloģiju aģentūras (VSMTA) datiem, šobrīd valstī atbilstoši obligātajām prasībām novērtētas 594 ārstniecības iestādes vai to struktūrvienības, t.i., 90% no valstī esošajām asins sagatavošanas nodaļām un centriem, 90% medicīniskās rehabilitācijas centru, 74% zobārstniecības iestāžu, ap 40% ambulatorās ārstniecības iestāžu, 16% primārās aprūpes ārstu prakšu, 9% zobārstu prakšu un 25% slimnīcu.

Ārstniecības iestādes atbilstoši obligātajām prasībām novērtē VSMTA Atbilstības novērtēšanas departaments. Katrā ārstniecības iestādē jābūt telpām dažādu funkciju veikšanai, minimālajam diagnostikas, ārstniecības un pacientu aprūpes aprīkojumam, neatliekamai medicīniskai palīdzībai nepieciešamajam medikamentu minimumam. VSMTA vērtē arī ārstniecības iestādes nodrošinājumu ar kvalificētu personālu.

Par šo obligāto prasību izpildi ir atbildīgs ārstniecības iestādes vadītājs.

Ārstniecības iestādē vai tās struktūrvienībā, kas atbilst obligātajām prasībām, ir nodrošinātas iespējas sniegt kvalitatīvu veselības aprūpi pacientiem.

LM vēlreiz uzsver, ka ārstniecības iestāžu un to struktūrvienību atbilstības novērtēšana ir obligāta.

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!