• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 1. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2001., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54320

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts uzņēmumu privatizācijas stratēģiju

Vēl šajā numurā

02.10.2001., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 1. oktobra sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts “Par institūcijas pilnvarošanu horizontālu tilpņu verificēšanai”. Verifikācijai paredzēts pilnvarot SIA “Tilpums” kalibrēšanas laboratoriju.

Akceptēts noteikumu projekts “Bruņojuma kontroles komitejas nolikums”. Bruņojuma kontroles komiteja ir paredzēta kā koleģiāla konsultatīva institūcija, kuras uzdevums būs nodrošināt koordinētu bruņojuma kontroles politikas realizēšanu starp Ārlietu ministriju, Aizsardzības ministriju, to pārraudzībā un pakļautībā esošajām iestādēm un citām institūcijām.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Mākslīgās apsēklošanas staciju un embriju transplantācijas uzņēmumu atbilstības kritēriji un reģistrēšanas kārtība”.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1999.gada 20.augusta noteikumos Nr.293 “Noteikumi par maksimāli pieļaujamo pesticīdu atlieku daudzumu dzīvnieku izcelsmes produktos”. Grozījumi nepieciešami, lai papildinātu noteikumus ar jaunu pesticīdu atlieku maksimālajām pieļaujamajām normām.

Akceptēts noteikumu projekts “Valsts arhīvu ģenerāldirekcijas nolikums”. Latvijas Valsts arhīvu ģenerāldirekcija ir Kultūras ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas, pamatojoties uz likumu “Par arhīviem”, veic valsts uzraudzību un kontroli Latvijas Nacionālā arhīva fonda dokumentu uzkrāšanā, uzskaitē, saglabāšanā, pieejamībā un izmantošanā.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Pedagogu izglītības atbalsta centra un Izglītības satura un eksaminācijas centra reorganizāciju”. Tas paredz reorganizēt Izglītības un zinātnes ministrijas pakļautībā esošo valsts iestādi — Pedagogu izglītības atbalsta centru — un ar 2002.gada 1.janvāri pievienot to Izglītības un zinātnes ministrijas pakļautībā esošajai valsts iestādei Izglītības satura un eksaminācijas centram.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Kārtība, kādā tiek piešķirts un atmaksāts studējošo kredīts no valsts budžeta līdzekļiem”. Paredzams, ka Izglītības un zinātnes ministrija katru gadu paredzēs līdzekļus valsts dibinātajās augstskolās studējošo kreditēšanai, kā arī to studējošo kreditēšanai, kuri pašvaldību, juridisko vai fizisko personu dibinātajās augstskolās apgūst valsts akreditētās studiju programmas. Studējošo kreditēšanai paredzēto finansu apjoms tiks noteikts attiecīgā gada likumā par valsts budžetu. Paredzams, ka kredīta apmērs vienam studējošajam nepārsniegs 35 latus mēnesī.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Dzelzceļa pārvadājumu likumā. Grozījumu projekts paredz uzdot Ministru kabinetam noteikt kravu iekraušanas un nostiprināšanas tehniskos noteikumus jauniem kravu veidiem, kā arī kārtību, kādā piemērojami iekšzemes satiksmē Latvijas Republikai saistošie starptautiskajos nolīgumos paredzētie noteikumi par kravu iekraušanu un nostiprināšanu un bīstamo kravu pārvadājumiem pa dzelzceļu. Paredzēts papildināt noteikumus, nosakot termiņu, kādā Ministru kabinets izdod šā likuma attiecīgajos pantos minētos normatīvos aktus, līdz kuru izdošanai piemērojami satiksmes ministra izdoti normatīvie akti, ciktāl tie nav pretrunā ar Dzelzceļa pārvadājumu likumu.

Akceptēts noteikumu projekts “Transportlīdzekļu vadītāja apliecības aizturēšanas kārtība”.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Piesārņoto un potenciāli piesārņoto vietu apzināšanas un reģistrācijas kārtība”. Tie noteiks piesārņotu un potenciāli piesārņotu vietu apzināšanas metodes un kārtību, kā arī finansēšanas kārtību, datu apkopošanas un izmantošanas nosacījumus un piesārņotu vai potenciāli piesārņotu vietu reģistrācijas kārtību. Piesārņoto un potenciāli piesārņoto vietu apzināšanu un sākotnējo novērtēšanu savā administratīvajā teritorijā organizēs un veiks pašvaldība, sadarbojoties ar attiecīgo reģionālo vides pārvaldi. Aizsardzības ministrija veiks piesārņoto un potenciāli piesārņoto vietu apzināšanu savā valdījumā esošajās teritorijās.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Noteikumi par izglītības līmeni, kas nepieciešams darbību veicējam, kurš veic uzņēmējdarbību ar ķīmiskajām vielām un ķīmiskajiem produktiem”. Paredzams, ka noteikumi stāsies spēkā 2002.gada 1.janvārī.

Akceptēts Latvijas tūrisma attīstības nacionālās programmas 2001. — 2010.gadam projekts. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai uzdots iekļaut nacionālās programmas projektā kā sadarbības partnerus Latvijas Attīstības aģentūru un Patērētāju tiesību aizsardzības centru, paredzēt nacionālās programmas projektā iespējamo sasaisti ar Ārējās tirdzniecības nacionālo programmu, izvērtēt nacionālās programmas projekta daļā “Programmas izstrādes pamatojums” minētos tūrisma attīstības bremzējošos faktorus, ņemot vērā komitejas sēdē izteiktos priekšlikumus, iestrādāt nacionālās programmas projektā arī tādu tūrisma veidu kā “tūrisms veselībai”, norādīt nacionālās programmas projektā Latvijas Reģionālā attīstības fonda ieguldījumu tūrisma attīstībā un izvērtēt nacionālās programmas projekta daļā “Programmas īstenošanai paredzamie resursi un finansēšanas avoti” tabulā 2001. — 2003.gadam minēto nepieciešamo finansējumu un norādīt finansējuma avotus, ņemot vērā Finansu ministrijas izteiktos priekšlikumus.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!