• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts uzņēmumu privatizācijas stratēģiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2001., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54327

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iedzīvotāju stāvokli Afganistānā

Vēl šajā numurā

02.10.2001., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts uzņēmumu privatizācijas stratēģiju

Vakar, 1.oktobrī, Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar Rīgas Fondu biržas valdes priekšsēdētāju Guntaru Kokareviču un Latvijas Centrālā depozitārija prezidentu Mārtiņu Rikši.

Tikšanās laikā pārrunāta iespējamā valsts uzņēmumu privatizācijas stratēģija. G.Kokarevičs un M.Rikšis ieteica izvērtēt iespējas pārdot tos pa daļām, nepārdodot kontrolpaketi un atsevišķos gadījumos palielinot publiskajā piedāvājumā pārdodamo daļu par sertifikātiem.

Tika ieteikts pārdot a/s “Latvijas gāze” valstij piederošās akcijas par naudu, vienlaikus palielinot PVAS “Latvijas kuģniecība” publiskā piedāvājuma par sertifikātiem daļu, kā arī ieteikts publisko piedāvājumu veikt vispirms neatkarīgi no pārējo uzņēmuma daļu pārdošanas, kā arī veikt uzņēmuma akciju kotēšanu starptautiskās biržās, tādējādi veicinot gan uzņēmuma atpazīstamību potenciālo investoru lokā, gan nodrošinot, ka uzņēmums netiks pārdots zem tirgus vērtības, bet gan nodrošinās uzņēmuma pārdošanu par iespējami labāku cenu.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!