• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētāja biedrs: - tiekoties ar ĶTR Ārlietu institūta pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2001., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54335

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 1. oktobra sēdē

Vēl šajā numurā

02.10.2001., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētāja biedrs:

— tiekoties ar ĶTR Ārlietu institūta pārstāvjiem

Piektdien, 28. septembrī, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Rihards Pīks tikās ar Ķīnas Tautas Republikas Ārlietu institūta pārstāvjiem.

Saeimas priekšsēdētāja biedrs, sveicot viesus Latvijas parlamentā, atgādināja, ka tikšanās notiek zīmīgā laikā, jo tieši pirms desmit gadiem nodibinātas diplomātiskās attiecības starp abām valstīm. Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka šajā laikā abu valstu savstarpējie kontakti kļuvuši stabili un turpina veiksmīgi attīstīties, par ko liecina sadarbība parlamentu un valdību līmenī, kā arī ekonomisko sakaru nostiprināšanās. Tam apliecinājums ir augsta līmeņa vizīšu apmaiņa pēdējos gados, tostarp Ķīnas Tautas Republikas Tautas pārstāvju sapulces patstāvīgās komitejas priekšsēdētāja Ļi Pena vizīte Latvijā un Saeimas priekšsēdētāja Jāņa Straumes un delegācijas viesošanās Ķīnā.

Ķīnas Tautas Republikas Ārlietu institūta viceprezidents Sins Futans pastāstīja par institūta zinātniski pētniecisko darbu starptautisko attiecību jomā un aktīvo lomu sakaru veidošanā ar valstīm, ar kurām Ķīnai nav diplomātisko attiecību. Tā kā institūts ir nevalstiska organizācija, tā darbība starptautiskajā sfērā ir elastīgāka.

Abas puses izteica nosodījumu 11. septembra nežēlīgajiem terora aktiem ASV un pārrunāja to iespējamo ietekmi uz starptautiskajiem procesiem pasaulē. R.Pīks atzina, ka traģiskie notikumi ASV ir saliedējuši pasauli un ir kļuvis skaidrs, ka neviena valsts vairs nevar būt neitrāla, kad pastāv draudi civilizācijai un demokrātijai.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!