• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Kazahstānas starpvaldību komisijas pirmo sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.09.2001., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53719

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrijas rīkojums Nr.267

Par papildinājumiem Zemkopības ministrijas 1999. gada 31. maija rīkojumā Nr.133

Vēl šajā numurā

11.09.2001., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Kazahstānas starpvaldību komisijas pirmo sēdi

Pagājušajā nedēļā, 6. septembrī, Kazahstānas pilsētā Astanā notika pirmā Latvijas un Kazahstānas starpvaldību komisijas sēde par sadarbību tirdzniecībā un ekonomikā. Sēdē piedalījās abu valstu ministriju un iestāžu amatpersonas, eksperti un uzņēmēji. Komisijas līdzpriekšsēdētājs no Latvijas puses bija ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis.

Starpvaldību komisijas sēdes laikā apspriesta abu valstu tirdzniecība un ekonomiskā sadarbība pēdējos gados un secināts, ka jāpalielina savstarpējās tirdzniecības apjoms, kā arī jāpaplašina preču apgrozījuma struktūra.

Abu valstu pārstāvji, lai nodrošinātu savstarpēji izdevīgu sadarbību Kazahstānas naftas transportēšanā un tranzīta organizēšanā caur Krievijas Federācijas teritoriju, vienojās izskatīt iespēju par četru valstu sarunām ar Krievijas un Baltkrievijas piedalīšanos.

Valstis izrādīja savstarpēju ieinteresētību par plašāku Latvijas ostu iespēju izmantošanu Kazahstānas kravu tranzītam un vienojās sīkāk izskatīt jautājumu par trīspusējām sarunām tarifu politikas jautājumos ar Krievijas puses piedalīšanos. Saskaņā ar 1998. gada 19. maija Latvijas Republikas valdības un Kazahstānas Republikas valdības Nolīgumu par LR ostu izmantošanu KR kravu transportēšanai puses vienojās mēneša laikā paziņot viena otrai savas puses komisijas sastāvu un nolēma, ka pirmās komisijas sēde notiks Latvijā jau 2001. gada beigās.

Lai paplašinātu tūrisma nozares attīstības iespējas, Kazahstānas puse ielūdza Latvijas pārstāvjus piedalīties starptautiskā festivālā “Zīda ceļš — Kazahstāna” no šā gada 18. līdz 20. oktobrim Almatas pilsētā, kā arī piedalīties seminārā “Ekotūrisms — stabilas attīstības instruments 21. gadsimtā”.

Puses vienojās aktivizēt darbu vairāku starpvalstu līgumu projektu parakstīšanā, to skaitā par sadarbību un abpusēju palīdzību muitas jautājumos, kā arī par investīciju veicināšanu un aizsardzību.

Komisijas locekļi vienojās reizi pusgadā apmainīties ar informāciju par pirmajā komisijas sēdē panākto vienošanos izpildes gaitu un nolēma, ka nākamā Latvijas un Kazahstānas starpvaldību komisijas sēde notiks Latvijā.

Kaspars Paupe, Ekonomikas ministrijas departamenta direktors

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!