• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas tēlniecību starptautiskā simpozijā Ķīnā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.09.2001., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53722

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Kazahstānas starpvaldību komisijas pirmo sēdi

Vēl šajā numurā

11.09.2001., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas tēlniecību starptautiskā simpozijā Ķīnā

Vakar, 10. septembrī, Čančunas pilsētā beidzās 2001. gada Ķīnas starptautiskais tēlniecības simpozijs. Pēdējos četros gados Čančuna bija pulcējusi 152 tēlniekus no 50 valstīm. Kopumā šai laikā Čančunā pastāvīgi izstādītas 179 skulptūras. 2001. gadā no 15. jūlija līdz 10. septembrim Čančunas simpozijā piedalījās 58 tēlnieki no 52 zemēm un 28 tēlnieki no Ķīnas. 2001. gada simpozija tēma bija “Draudzība, miers un pavasaris”. Simpozijā piedalās daudzi pasaulē ievērojami tēlnieki. 2003. gadā Čančunas gleznainajā apkārtnē tiks atklāts pasaulē lielākais starptautiskais skulptūru dārzs, kurā izstādīs tēlnieku radītos darbus.

Šogad simpozijā pirmoreiz piedalījās Latvijas pārstāvis — tēlnieks Aigars Zemītis. Iespaidīgajā Čančunas skulptūru kolekcijā Latviju pastāvīgi pārstāvēs divi tēlnieka A.Zemīša lielformāta darbi — “Elpa” un “Dzeltenais”. Tēlniecības speciālisti, skatītāji, kā arī pārstāvji no Starptautiskā tēlniecības centra, kas atrodas ASV, augstu novērtēja A.Zemīša veikumu. Krāšņajā simpozija noslēguma ceremonijā piedalījās daudzi pasaules valstu vēstnieki, kas strādā Pekinā.

Latvijas Republikas vēstniecība Ķīnas Tautas Republikā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!