• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Finansu ministrijas un Pašvaldību savienības sarunām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2001., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53682

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kompensējamo medikamentu sistēmas izvertēšanu

Vēl šajā numurā

07.09.2001., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Finansu ministrijas un Pašvaldību savienības sarunām

Trešdien, 5.septembrī, Finansu ministrijā notika Finansu ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) sarunas par 2002.gada budžetu un pašvaldību finansēm nākamajā gadā.

Kā zināms, Saeimā līdz ar nākamā gada budžeta projektu ir jāiesniedz arī Ministru kabineta un Pašvaldību savienības vienošanās protokols, kas tiek gatavots sarunās ar ministrijām.

Sarunās tika konstatēts, ka iedzīvotāju ienākuma nodokļa prognozi pagaidām nav iespējams fiksēt protokolā, jo vēl nav noslēgti Finansu ministrijas līgumi ar trim lielajām pašvaldībām, kas pašas administrē iedzīvotāju ienākuma nodokli, — Rīgu, Ventspili un Liepāju. Lai vienotos par iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu prognozi Rīgai 2002.gadam, finansu ministrs Gundars Bērziņš ceturtdien, 6.septembrī, tiksies ar Rīgas mēru Gundaru Bojāru.

Minimālas atšķirības ir Finansu ministrijas un LPA prognozēs par nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumu prognozi 2002.gadam, ņemot vērā valdības pieņemto lēmumu par likmes un bāzes nemainīšanu, ko atbalstīja gan FM, gan LPS — ieņēmumi tiek prognozēti 40,6 miljonu latu apmērā.

Vienošanās protokolā ir fiksēti Finansu ministrijas un LPS viedokļi par valsts investīciju apjomu 2002.gadā, dotāciju pašvaldību finansu izlīdzināšanas fondā, pašvaldību aizņēmumu un galvojumu apjoma maksimālo pieaugumu nākamgad, kā arī par citiem pašvaldību finanses skarošiem jautājumiem.

Finansu ministrs Gundars Bērziņš sarunas ar Latvijas Pašvaldību savienību vērtē kā konstruktīvas, norādot, ka vienmēr ir pastāvējuši un pastāvēs atšķirīgi viedokļi, atšķirības starp vēlmēm un iespējām, taču sarunas ar LPS vienmēr ir korektas, tiek izteikts argumentēts viedoklis un uzklausīta arī Finansu ministrijas nostāja — ne velti vairākos jautājumos FM un LPS viedokļi neatšķiras.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!