• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konsultācijām ar Čehiju par dalību NATO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2001., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53534

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Solidāri ar Baltijas valstīm

Vēl šajā numurā

31.08.2001., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konsultācijām ar Čehiju par dalību NATO

27.augustā notika Latvijas un Čehijas Ārlietu un Aizsardzības ministriju pārstāvju konsultācijas par Latvijas 2002.gada Rīcības plāna dalībai NATO projektu.

Čehijas pārstāvji atzina, ka Latvijas plāns ir sagatavots augstā profesionālā līmenī un pašreiz, Čehijas vērtējumā, tas ir vislabākais kandidātvalstu vidū. Tika uzsvērts, ka svarīgi ir jautājumi par sabiedrības informēšanu, kā arī Latvijas devums Eiropas drošībai un stabilitātei. Tāpat tika pārrunāts sabiedrības integrācijas process un vispārējie aizsardzības jautājumi. Čehijas puse, ņemot vērā savu — jaunas NATO dalībvalsts — pieredzi, norādīja, ka īpaši svarīga ir sadaļa par informācijas drošību, kā arī ar dalību NATO saistītie juridiskie jautājumi.

Čehija ir pirmā NATO valsts, ar kuru šogad Latvija ir konsultējusies par 2002. gada Rīcības plāna dalībai NATO projektu. Šonedēļ konsultācijas turpināsies Dānijā, Norvēģijā, Polijā, kā arī līdz gada beigām ar pārējām NATO dalībvalstīm.

Plānu 10. septembrī apstiprinās NATO integrācijas padome, 18. septembrī – Ministru kabinets.

Šī gada plāns ir pēdējais Latvijas praktisko gatavību apliecinošais dokuments pirms Prāgas apspriedes 2002.gada novembrī. Tā novērtējums būs svarīgs priekšnosacījums lēmuma pieņemšanai par Latvijas uzaicināšanu aliansē. Jāpiezīmē, ka 2001. gada Rīcības plāns dalībai NATO šopavasar Briselē tika novērtēts ļoti pozitīvi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!