• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas un Ziemeļvalstu ārlietu ministru tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2001., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53535

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konsultācijām ar Čehiju par dalību NATO

Vēl šajā numurā

31.08.2001., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas un Ziemeļvalstu ārlietu ministru tikšanos

No 28. līdz 29. augustam Helsinkos notika ikgadējā Baltijas un Ziemeļvalstu ārlietu ministru tikšanās, kurā piedalījās ārlietu ministrs Indulis Bērziņš. Tikšanās ietvaros tika pārrunāti reģionam nozīmīgi jautājumi: ES un NATO paplašināšanās procesu attīstība, kā arī reģionālās sadarbības iespējas. Minētā tikšanās vēlreiz apliecināja to, ka formātu 5+3 ir nomainījis līdzvērtīgs ,,astotnieks’’.

Apspriežot ES integrācijas procesus, tika pārrunāta Beļģijas prezidentūras laikā izvirzīto prioritāšu realizācijas gaita. Tikšanās dalībnieki pārrunāja ES funkcionēšanas nākotni pēc tās paplašināšanās, lai ES varētu turpināt sekmīgi darboties. Tika arī uzsvērta nepieciešamība palielināt nacionālo parlamentu lomu ES jautājumu izlemšanā. Liela uzmanība diskusijā par ES paplašināšanās jautājumiem tika pievērsta sociālajai dimensijai, tikšanās dalībnieki vēlreiz uzsvēra sociālo jautājumu risināšanas nozīmīgumu ES paplašināšanās kontekstā.

Pārrunājot drošības politikas jautājumus, ministri vienprātīgi apstiprināja savu ieinteresētību un pozitīvo attieksmi pret Baltijas valstu uzņemšanu NATO. Sanāksmes ietvaros tika pārrunāta arī valstu sadarbība reģionālajā mērogā, tostarp nepieciešamība iesaistīt Krieviju reģionālo projektu realizēšanā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!