• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 24. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.1996., Nr. 228/230 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52654

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 24. decembra sēdē(turpinājums)

Vēl šajā numurā

28.12.1996., Nr. 228/230

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 24.decembra sēdē

24.decembra kārtējā valdības sēdē akceptēts likumprojekts “Par Ķemeru nacionālo parku”. Nacionālais parks tiks izveidots, lai saglabātu tur esošās kultūrvēsturiskās un kūrortoloģiskās vērtības, kā arī lai aizsargātu minerālūdeņu un ārstniecisko dūņu veidošanās procesus. Nacionālā parka platība būs 40 692 ha sauszemes un 2100 ha jūras akvatorija, kas tiks precizēta pēc robežu izmērīšanas dabā.

Akceptēti noteikumi “Par kārtību, kādā Ministru kabinets saskaņo ar pašvaldībām jautājumus, kas skar pašvaldību intereses”. Noteikumi nosaka kārtību, kādā MK ar pašvaldībām saskaņo jautājumus par kārtējā saimnieciskajā gadā pašvaldībām piešķiramo dotāciju un mērķdotāciju apmēriem; pašvaldību finansu resursu izlīdzināšanas kārtību, ja tā nav noteikta likumā; pašvaldību darbinieku algas maksimālos apmērus; kārtību, kādā tiek saskaņoti likumprojekti un noteikumi, kuros skarti ar pašvaldību darbību saistīti jautājumi u.c.

Akceptēti grozījumi noteikumos “Par zaudējumu atlīdzināšanu mežsaimniecībai sakarā ar meža zemes transformēšanu vai kvalitātes pasliktināšanos”. Grozījumi nosaka, ka zaudējumi netiks atlīdzināti gadījumos, ja tie radušies, ierīkojot valsts robežas joslas un valsts militārās aizsardzības būves.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus “Par testēšanas un kalibrēšanas laboratoriju un sertificēšanas un inspicēšanas institūciju pilnvarojuma kārtību atbilstības novērtēšanai reglamentētajā sfērā” un “Par kārtību, kādā LR tiek atzīti ārvalstīs izdotie produktu, procesu vai pakalpojumu atbilstības novērtēšanas apliecinājumi un apstiprinājumi reglamentētajā sfērā”. Akceptēti noteikumi “Par testēšanas un kalibrēšanas laboratoriju un sertificēšanas un inspicēšanas institūciju akreditāciju”. Akceptētie noteikumi sakārtos atbilstības novērtēšanas infrastruktūru LR, atvieglos kārtību, kādā importējamas preces vai pakalpojumi no ES valstīm, kā arī veicinās Latvijas uzņēmēju ražoto preču un pakalpojumu atbilstības izvērtēšanu un konkurētspēju Latvijā un starptautiskajā tirgū.

Valdība akceptēja Valsts farmācijas inspekcijas izveidošanu, apstiprināja inspekcijas nolikumu. Par Valsts farmācijas inspekcijas vadītāju iecelta Iveta Streipa. Valsts farmācijas inspekcija veiks farmācijas valsts uzraudzību un kontroli, lai nodrošinātu kvalitatīvu, drošu un iedarbīgu zāļu un farmaceitisko produktu ražošanu un izplatīšanu un novērstu iespējamos farmaceitiskās darbības riska faktorus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!