• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.1997., Nr. 249 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52128

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents

Vēl šajā numurā

30.09.1997., Nr. 249

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs

— pēc ANO Ģenerālās asamblejas sesijas

Sestdien, 27.septembrī, pēc atgriešanās no ANO Ģenerālās asamblejas 52. sesijas notika Latvijas ārlietu ministra Valda Birkava preses konference, kurā viņš informēja par oficiālām un neoficiālām sarunām šīs sesijas laikā.

Svarīgākā tikšanās ir bijusi ar Krievijas ārlietu ministru Jevgeņiju Primakovu. Uzsvērta vēlēšanās veidot labas valstiskas attiecības ar Baltijas valstīm, un šīm attiecībām tiekot prognozēts ilgs mūžs. Ne vien sarunā ar Valdi Birkavu, bet arī Jevgeņija Primakova runā ANO akcentēts šis viedoklis, un nav kā agrāk izteikti pārmetumi ne Latvijai, ne Igaunijai par cilvēktiesību problēmām. Krievija pat atbalstīšot Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā, taču joprojām esot pret Baltijas valstu iekļaušanos NATO sastāvā. J.Primakovs apliecinājis, ka Krievija vēlas ar Latviju parakstīt abu valstu robežlīgumu, taču labprāt to saistītu ar krievu legālā statusa nokārtošanu mūsu valstī. Latvijas un Krievijas ārlietu ministri apņēmušies veicināt abu valstu ekonomisko sakaru attīstību. Jaunais pavērsiens Krievijas attiecībās ar Baltijas valstīm tiekot veidots pēc Krievijas prezidenta rīkojuma.

Latvijas ārlietu ministram bijušas gandrīz vai četri desmiti sarunu un tikšanos ar citu valstu vadītājiem, ārlietu ministriem un citām nozīmīgām personām, arī neformāla saruna ar ASV prezidentu Bilu Klintonu. Vēl kā svarīgu Valdis Birkavs minēja sarunu ar Itālijas ārlietu ministru Lamberto Dīnī, kurš apliecinājis, ka Itālija atbalsta vienlaicīgu sarunu uzsākšanu ar visām ES kandidātvalstīm.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!