• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar cēlu misiju, ar dāsnu sirdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.1998., Nr. 157/158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51369

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar cēlu misiju, ar dāsnu sirdi (turpinājums)

Vēl šajā numurā

29.05.1998., Nr. 157/158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Ar cēlu misiju, ar dāsnu sirdi

SIRSNINA.JPG (8419 BYTES) Bērnu — kardioloģijas pacientu — agrīnā diagnostika un ārstēšana ir viens no sāpju punktiem Valsts Bērnu kardioloģijas centrā, kas atrodas Valsts Bērnu klīniskajā slimnīcā "Gaiļezers". Tādēļ šis centrs kopā ar akciju sabiedrības "Ave Lat Grupa" uzņēmumu "Laima" 1. jūnijā, kas ir arī Starptautiskā bērnu aizsardzības diena, uzsāk projekta "Palīdzi mazai sirsniņai!" akciju, kuras laikā iecerēts savākt līdzekļus, lai iegādātos ļoti nepieciešamo ehokardiogrāfu. Akcija ilgs līdz Līgo svētkiem, bet preses konference šajā sakarā notika vakar, 28. maijā.

Valsts Bērnu kardioloģijas centra vadītājs profesors Aris Lācis teica:

— Jāsaka, es nāku tieši no operāciju zāles un jūtu apkārt tādu auru, kādu līdz šim vēl neesmu jutis. Esam pievērsuši lielu preses uzmanību bērniem sirds slimniekiem un savām problēmām, kas traucē mūs laikus un efektīvi šīs smagās saslimšanas diagnosticēt. Bet nu jūtu, ka vismaz vienu problēmu varēsim atrisināt, pateicoties uzņēmumam "Laima".

Veiksmīgi ar sirds slimībām varam tikt galā tikai tad, ja tās laikus diagnosticējam. Un sirdi nekādi no ārpuses apskatīt nevar. Savukārt mūsdienu tehnoloģija ļauj sirds slimības atrast jau tad, kad bērniņš vēl nav nācis pasaulē — sievietes grūtniecības laikā. Tādēļ ļoti nepieciešams krāsu ehokardiogrāfs, lai nenokavētu ne brīdi un varētu bērniņu izārstēt.

Ķirurģiskās operācijas Bērnu kardioloģijas centrā sāka veikt 1997. gada februārī. Jau izoperēti 140 pacienti vecumā līdz 18 gadiem, vismazākais pacients bija 2 dienas vecs un svēra tikai 3,5 kilogramus. No tām mākslīgās asnisrites apstākļos veiktas 90 operācijas (83 — ļoti smagiem pacientiem), no kurām savukārt 30 pacientiem — līdz 1 gada vecumam. Šajā gadā sirds operāciju skaits bērniem sasniegs jau 150, bet nākamajā gadā — 200. Tomēr, lai veiktu 95% bērnu un jaundzimušo, kā arī vēl nedzimušo bērnu izmeklēšanu, nelietojot invazīvās (tiešās) sirds apskates metodes, kas šai pacientu grupai var būt dzīvībai bīstami, Bērnu kardioloģijas centram nepieciešama mūsdienīga iekārta — krāsu ehakardiogrāfs, kas, protams, ir ļoti, ļoti dārgs. Tādēļ Bērnu kardioloģijas centrs kopā ar sabiedrību "Laima" uzsāk projekta "Palīdzi mazai sirsniņai!" akciju. Līdztekus jau ziedotajiem līdzekļiem no katras zefīra šokolādē kārbas, uz kuras būs akcijas simbolika, noteikta summa tiks ieskaitīta projekta kontā ehokardiogrāfa iegādei.

a

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!