• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Horvātijas Republikā (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.1998., Nr. 157/158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51379

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar cēlu misiju, ar dāsnu sirdi

Vēl šajā numurā

29.05.1998., Nr. 157/158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Svētki un godadienas

Horvātijas Republikā

Turpinājums no 1.lpp.

Horvātijas kā jau Eiropas valsts mērķis ir iestāties Eiropas Savienībā un NATO. Karš un visas ar bēgļu atgriešanos saistītās problēmas ir apgrūtinājušas šo procesu, bet tendence ir laba un Horvātijas attīstība — visnotaļ pozitīva.

Ekonomiski Horvātijā ir stabils 4 procentu inflācijas līmenis. Nacionālais kopprodukts ir 4200 ASV dolāru uz katru iedzīvotāju, un mūsu cietās valūtas rezerve ir 2,4 miljardi dolāru. Tas viss ir sasniegts, neraugoties uz karu un faktu, ka ārzemju palīdzība kara postījumu pārvarēšanai bija mazāk nekā 3 procenti.

— Kāds ir jūsu viedoklis par mūsu valstu divpusējām attiecībām?

— Horvātijai un Latvijai ir līdzīga vēsture. Abas mūsu valstis tagad ir ieguvušas brīvību un demokrātiju, mums ir viens un tas pats mērķis - kļūt par pilntiesīgām Eiropas Savienības un NATO loceklēm un veidot modernu, plaukstošu valsti.

Mūsu divpusējās attiecības ir ļoti labas. Horvātija un Latvija ir parakstījušas divpusējo sadarbības līgumu starp ārlietu ministrijām un līgumu par vīzu atcelšanu cilvēkiem ar diplomātiskajām un dienesta pasēm. Drīzumā mēs parakstīsim divpusējo līgumu par sadarbību kultūras jomā un par bezvīzu režīma iedibināšanu starp mūsu valstīm. Drīzumā Latviju apmeklēs Horvātijas Komercpalātas pārstāvji, lai izpētītu ekonomiskās sadarbības iespējas starp Horvātiju un Latviju.

Es esmu pārsteigts par lielo interesi, ko latvieši izrāda par tūrisma iespējām Horvātijā. Viņi apmeklēja Horvātiju pat tolaik, kad mūsu kaimiņvalstīs vēl karoja.

Horvātija ir jūsu valsts patiess draugs, un es vēlu latviešu tautai panākumus un sekmīgu attīstību visās dzīves jomās. Latvieši Horvātijā ir gaidīti viesi. Manā valstī mēs, līdzīgi kā jūs Latvijā, sakām: "Bože, čuvaj Hrvatsku! " Tāpat kā jūsu valsts himnas vārdi ir "Dievs, svētī Latviju!".

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!