• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijā - Slovākijas premjerministrs:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.1998., Nr. 97/98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47691

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta

Vēl šajā numurā

09.04.1998., Nr. 97/98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijā — Slovākijas premjerministrs:

— pie Valsts prezidenta

Vakar, 8. aprīlī, pie Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa oficiālā vizītē ieradās Slovākijas premjerministrs Vladimirs Mečiārs.

Tikšanās gaitā tika spriests par abu valstu divpusējās sadarbības veicināšanu, Eiropas Savienību un NATO, kā arī par abu valstu iekšpolitikas un ārpolitikas aktualitātēm. V.Mečiārs sarunas laikā atzīmēja, ka attiecībās starp Latviju un Slovākiju nepastāv strīdīgu jautājumu, toties valstīm ir daudz kopēja, jo abas atrodas pārejas ceļā uz integrāciju Eiropas un transatlantiskajās struktūrās. G.Ulmanis, nodēvējot mūsu valsts attiecības ar Slovākiju par ļoti labām, sacīja, ka abas valstis kalpo par tiltu tirdzniecībā starp Rietumiem un Austrumiem.

M2.JPG (17062 BYTES)

Valsts prezidenta preses dienests

— Vecrīgā, ieliņās, laukumos, dievnamos

M34.JPG (30902 BYTES)M3.JPG (19408 BYTES)M4.JPG (15711 BYTES)

Pēcpusdienā Slovakijas Republikas premjerministrs iepazinās ar Vecrīgu Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

— pie Ministru prezidenta

Vakar, 8.aprīlī, pie Ministru prezidenta Guntara Krasta oficiālā vizītē ieradās Slovākijas Republikas premjerministrs Vladimirs Mečiārs.

Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvija augstu vērtē abpusējās sadarbības pieredzi Latvijas un Slovākijas attiecībās. Tika uzsvērts, ka abu valstu mērķi ir līdzīgi — pilnīga integrācija Eiropas struktūrās. Puses atzīmēja, ka līdz ar Eiropas Savienības paplašināšanās procesa sākumu Latvijas un Slovākijas sadarbībā visi jautājumi jārisina atbilstoši specifikai, kāda izvirzīta nākamajām ES dalībvalstīm.

Sarunu gaitā pārrunāta Latvijas un Slovākijas brīvās tirdzniecības līguma ietvaros plānotā apvienotās komitejas tikšanās. Tā ļaus risināt savstarpējās tirdzniecības jautājumus un konkretizēt sadarbības aktivizēšanas iespējas.

G.Krasts atzīmēja, ka Latvijas Attīstības aģentūra labprāt uzturētu un pilnveidotu informācijas apmaiņu ar attiecīgajām uzņēmumu sadarbības veicināšanas organizācijām Slovākijā. Viņš arī izteica ieinteresētību Latvijas un Slovākijas sadarbībā iekšlietu jomā un ierosināja parakstīt starpvalstu līgumus par sadarbību terorisma, nelikumīgas narkotisko līdzekļu tirdzniecības novēršanā un organizētās noziedzības apkarošanā.

M1.JPG (11889 BYTES)

Valdības preses departaments

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!