• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.1998., Nr. 97/98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47693

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts amatpersonu deklarācijas

Vēl šajā numurā

09.04.1998., Nr. 97/98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta

— Latvijas reliģisko konfesiju vadītāji

Vakar, 8.aprīlī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Latvijas lielāko reliģisko konfesiju vadītājiem.

Sarunas laikā Valsts prezidents uzsvēra, ka vēlējies runāt ar baznīcas vadītājiem laikā, kad sabiedrībā vērojama sašķeltība un politiskā elite ir pasīva. G.Ulmanis sacīja, ka Demokrātiskās partijas "Saimnieks" izteiktā vēlme izstāties no valdības raksturojama kā gļēvulība. Šobrīd ir būtiskāk risināt aktuālos jautājumus un novērst krīzi valstī. Valsts prezidents uzsvēra, ka nenes politisku atbildību, bet, ja to nespēs parādīt parlaments, tad par šīs Saeimas turpmāko darbību lūgs tautu izteikt viedokli. G.Ulmanis pieļāva, ka ir iespējama saruna valdībā vai parlamentā par šībrīža situāciju pat Lieldienu laikā. G.Ulmanis norādīja, ka Rietumu demokrātiskā sabiedrība šodien ar nosodījumu vēršas pret Latviju, bet Latvijā nevalda savstarpēja sapratne. Prezidents atzina, ka viņš personīgi, parlaments un valdība ir pieļāvuši kļūdas un nav spējuši prognozēt un novērst radušos situāciju. Attiecības ar Krieviju ir nelabvēlīgas, un attiecību eskalācija turpinās.

G.Ulmanis aicināja konfesiju vadītājus runāt par vardarbības postošo ietekmi uz valsti un cilvēkiem, tādējādi palīdzot rast mieru un stabilitāti valstī.

Mācītājs Juris Rubenis sarunā sacīja, ka šī krīzes situācija skaidri parāda, cik stipra ir cilvēku vērtību sistēma. Bet no šīs krīzes, kas, pēc J.Rubeņa domām, ir daudz dziļāka, nekā šķiet, atrisinājums ir līdzsvarotība, rīkojoties lēnprātīgi, bet ne gļēvulīgi.

Baptistu mācītājs Ainārs Baštiks uzsvēra, ka nevajag šajā situācijā zaudēt pašcieņu, kas nenozīmē citu tautu noniecināšanu. Baptistu savienības vadība ir nolēmusi sūtīt vēstījumus Pasaules baptistu savienībai par situāciju Latvijā.

Pareizticīgo baznīcas pārstāvis Tēvs Aleksandrs pauda viedokli, ka krievu tauta nav noskaņota pret Latviju, bet negatīvu ažiotāžu ir sacēlusi prese. Tēvs Aleksandrs solīja vērsties pie pareizticīgo bīskapiem Krievijā un pasaulē, lai skaidrotu situāciju Latvijā.

Latvijas un Rīgas virsrabīns Natans Barkāns pateicās valsts institūcijām, kas palīdzējušas atjaunot sinagogu pēc sprādziena, lai tajā varētu noritēt svētku dievkalpojumi.

Atvadoties G.Ulmanis izteica vēlējumu, lai valstī būtu vairāk saskaņas, un kopā ar konfesiju vadītājiem atzina, ka šādas tikšanās turpmāk būtu jārīko biežāk.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!