• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 12.marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.1996., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39288

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

MK Ekonomikas un finansu komitejā

Vēl šajā numurā

13.03.1996., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBAS VIEDOKLIS

Ministru kabineta 12.marta sēdē

Vakar, 12.martā, kārtējā valdības sēdē akceptēti grozījumi noteikumos nr.183 “Par G—24 kredīta — 1 milj. ASV dolāru — atkārtotu izmantošanu”. Ar šiem grozījumiem kredīta atmaksa tiek pagarināta līdz šā gada 30.oktobrim.

Sakarā ar īpašu uzdevumu ministra Eiropas Savienības lietās amata izveidošanu akceptēti grozījumi Eiropas Integrācijas biroja nolikumā.

Pieņemti noteikumi “Par izmaiņām ministriju nolikumos”. Noteikumi paredz katrā ministrijā noteikt amatpersonu, kas būtu atbildīga par ministrijas kompetencē esošo jautājumu risināšanu saskaņā ar Eiropas līguma prasībām un Baltās grāmatas rekomendācijām.

Akceptēti noteikumi, kas nosaka kārtību, kādā izdarāmi maksājumi par dzīvojamo māju privatizācijas objektiem.

Valdība izdeva rīkojumu par Rīgas kinonomas un videonomas bāzes uzņēmuma likvidācijas pārtraukšanu un tā nodošanu privatizācijai.

Valdība akceptēja noteikumus “Par humānās palīdzības kravu uzskaites, izsniegšanas un izmantošanas kārtību” un “Par humānās palīdzības kravu saturu”, kurā uzskaitīti priekšmeti, kas var atrasties humānās palīdzības kravā. Sarakstā iekļautas vairāk nekā 40 priekšmetu grupas. Bez tam noteiktas sabiedriskās un reliģiskās organizācijas, fondi, biedrības un citas institūcijas, kas var būt humāno kravu saņēmēji. Pašlaik saņēmēju sarakstā ir 82 dažādas organizācijas. Turpmāk līdz katra gada 15.decembrim humānās palīdzības sūtījumu saņēmēju pārreģistrāciju veiks Finansu ministrija.

Akceptēti noteikumi “Par valsts uzņēmumu pamatlīdzekļu nomas maksas izmantošanas kārtību” un “Par denacionalizētu uzņēmumu izpērkamās valsts daļas pārdošanu”.

Ministru kabinets pieņēma noteikumus “Par mēneša neapliekamā minimuma apmēru, aprēķinot iedzīvotāju ienākuma nodokli”. Līdz ar to neapliekamais minimums, aprēķinot ienākuma nodokli, tiek paaugstināts līdz 25 latiem. Tāpat nolemts noteikt minimālo mēnešalgu 38 latu apmērā un minimālo stundas tarifa likmi — 0,225 lati.

Lai pilnīgāk regulētu jautājumus, kas saistīti ar ministru un valsts ministru oficiālajiem ārvalstu komandējumiem, pieņemti noteikumi “Par Ministru kabineta locekļu un valsts ministru oficiālajiem ārvalstu komandējumiem”.

Valdības preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!