• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrijas viesi - ASV vadoši ekonomisti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.1996., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39291

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 12.marta sēdē

Vēl šajā numurā

13.03.1996., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrijas viesi — ASV vadoši ekonomisti

“Ikvienam cilvēkam ir nepieciešamas zināšanas par ekonomikas pamatiem,” tā domā ASV Ekonomiskās izglītības padomes viceprezidente Dr.Patrīcija Eldere. Viņa no 6.līdz 10.martam uzturējās Rīgā, un šīs piecas dienas Latvijas Republikas galvaspilsētā P.Elderei bija ļoti saspringtas. Viņai bija iespēja tikties gan ar valdības pārstāvjiem, gan dažādu augstskolu mācībspēkiem, kuru uzmanības lokā ir tieši ekonomiskās izglītības problēmas.

Piektdien, 8.martā, ASV Ekonomiskās izglītības padomes viceprezidente Dr.Patrīcija Eldere un ASV Informācijas biroja vadītājs Filips Aivss viesojās Ekonomikas ministrijā. Sarunā ar Ekonomikas ministrijas parlamentāro sekretāri Inesi Vaideri tika apspriesti jautājumi par Amerikas un Latvijas iespējamo sadarbību ekonomiskās izglītības jomā. ASV Ekonomiskās izglītības padomes sadarbība ar Latviju sākusies nesen, taču preses konferencē, kas 8.martā notika Ekonomikas ministrijā, P.Eldere pauda pārliecību, ka šī sadarbība būs produktīva, jo Latvijā ir reāls pamats tam, lai ekonomiskā izglītība būtu efektīva. Viņa iepazīstināja arī ar ASV Ekonomiskās izglītības padomes darbības galvenajiem principiem. Padome darbojas jau 45 gadus, un tās centri izveidoti universitātēs visā valstī. Centru darbā tiek iesaistīti labākie ASV ekonomikas profesori. Ekonomiskās izglītības padomes mērķis ir sagatavot jaunos cilvēkus turpmākai dzīvei, jo ikvienam nepieciešama izpratne par ekonomikas jēdzieniem un darbības pamatprincipiem.

Kā preses konferencē pastāstīja EM parlamentārā sekretāre Inese Vaidere, sarunas gaitā ticis apspriests jautājums par Amerikas kolēģu palīdzību, modelējot, kā parlamentā un valdībā pieņemtie lēmumi varētu ietekmēt situāciju Latvijas tautsaimniecībā. Vēl tika panākta vienošanās, ka maija beigās vai jūnija sākumā ar ASV Ekonomiskās izglītības padomes atbalstu Latvijā varētu organizēt semināru par makroekonomikas problēmām Saeimas deputātiem, valdības locekļiem un augsta līmeņa ierēdņiem, kā arī masu informācijas līdzekļu pārstāvjiem.

Sestdien, 9.martā, ASV Ekonomiskās izglītības padomes viceprezidente Dr.Patrīcija Eldere Latvijas Universitātē piedalījās seminārā “Par ekonomisko izglītību” un nolasīja ziņojumu “Par sadarbību ar pārejas ekonomikas valstīm un iespējamo sadarbību ar Latviju”.

Ieva Jākobsone,
EM preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!