• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc Zviedrijas policistu un narkologu vizītes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.1995., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37081

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Privatizācijas sertifikātu tirgus darījumu apjomi un vidējās cenas

Vēl šajā numurā

04.10.1995., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PĒC NOTIKUMA

Pēc Zviedrijas policistu un narkologu vizītes

No 24. līdz 29. septembrim Latvijā vizītē uzturējās Zviedrijas nacionālās policijas pārvaldes delegācija. Delegācija Latvijas Iekšlietu ministrijas Tiesu ekspertīžu centram uzdāvināja mēbeles un aprīkojumu jaunas laboratorijas iekārtošanai. Narkotiku apkarošanas birojs saņēma kompjūteru un 15 koferus ar narkotiku paraugiem, kuri policistu apmācībās tiks izmantoti kā uzskates materiāli. Šīs humānās palīdzības kopējā vērtība naudas izteiksmē ir 278 590 Zviedrijas kronu.

29. septembrī IeM Tiesu ekspertīžu centra jaunās laboratorijas telpās Bruņinieku ielā notika svinīga humānās palīdzības nodošanas ceremonija. Tajā piedalījās Latvijas Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Staris, Zviedrijas vēstnieks Latvijā Andreass Adāls, Zviedrijas nacionālās policijas pārvaldes pārstāvis Stīvs Alms un ANO Starptautiskās narkotiku kontroles programmas reģionālā biroja Latvijā direktors Franks L.Alberts.

Pasniedzot humāno palīdzību, Zviedrijas nacionālās policijas pārvaldes pārstāvis S.Alms teica: “Narkomānijas problēma ir ļoti saasinājusies visā pasaulē un pēdējā laikā arī Austrumeiropas valstīs. Zviedrijas valdība uzskata, ka cīņa pret narkotiku izplatīšanu un narkomāniju ir tikai daļa lielajā cīņā pret organizēto noziedzību. Jo, kā zināms, narkomānija ir saistīta ar visiem citiem noziedzības veidiem. Pasaules, īpaši Dienvidamerikas valstu, pieredze liecina, ka narkomafija spēj destruktīvi ietekmēt kriminogēno situāciju valstī. Narkotikas īpaši bīstamas ir jaunatnei: Lai veiksmīgi apkarotu narkotiku kontrabandu, nepieciešamas ne vien profesionālas zināšanas, bet arī moderna tehnika. Mēs saprotam, ka Austrumeiropas valstīs un arī Latvijā, kas tikai pirms dažiem gadiem ir atguvusi savu valstisko neatkarību, cīņā pret noziedzību pietrūkst materiālo iespēju un arī profesionālo iemaņu. Tādēļ Zviedrijas valdība sniedz Latvijai humāno palīdzību, lai jūsu valsts varētu sekmīgi cīnīties pret noziedzību un narkotiku izplatīšanu. Šī mūsu dāvana ir tikai daļa no kopīgiem pasākumiem cīņā pret narkotiku izplatīšanu. Zviedrijas valdība cer, ka šī palīdzība dos iespēju novērst narkotiku izplatīšanu Latvijā un nepieļaut, ka Latvija kļūst par narkotiku tranzītvalsti.

Šī humānā palīdzība ir saistīta ar Zviedrijas valdības ilgtermiņa stratēģiju, kas vērsta uz noziedzības un narkotiku izplatīšanas apkarošanu Baltijas valstīs. Pret narkotiku izplatīšanu vērsto pasākumu ietvaros 12 Latvijas policijas struktūru pārstāvji mācīsies Zviedrijā.”

Ceremonijas turpinājumā savu gandarījumu par Zviedrijas un Latvijas sadarbību cīņā pret narkotiku izplatīšanu izteica Zviedrijas vēstnieks Latvijā A.Adāls un ANO Starptautiskās narkotiku kontroles programmas reģionālā biroja Latvijā direktors F.L.Alberts.

Ceremonijas noslēgumā Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs A.Staris Latvijas valdības un IeM struktūru vārdā sirsnīgi pateicās Zviedrijas delegācijai par humāno palīdzību.

Viesturs Avots,
“LV” tieslietu nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!