• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc Eiropas likumsargu apspriedes Beļģijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.1995., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37080

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Zviedrijas policistu un narkologu vizītes

Vēl šajā numurā

04.10.1995., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PĒC NOTIKUMA

Pēc Eiropas likumsargu apspriedes Beļģijā

29. septembrī Iekšlietu ministrijas Policijas departamentā notika preses konference, kurā piedalījās IeM parlamentārais sekretārs Linards Muciņš, Drošības policijas priekšnieka vietnieks Guntis Rutkis un Kriminālpolicijas priekšnieks Aloizs Blonskis.

IeM parlamentārais sekretārs L.Muciņš informēja par savu piedalīšanos Eiropas valstu iekšlietu un tieslietu ministru un likumības sargāšanas institūciju pārstāvju apspriedē, kas 25. un 26. septembrī risinājās Beļģijā. Konferences dalībnieki vienprātīgi atzinuši, ka visas Eiropas valstis nopietni apdraud terorisms, narkomānija, radioaktīvo vielu, kā arī ieroču kontrabanda. Teroristu organizētie sprādzieni spēj nopietni sarežģīt situāciju pat tik bagātā valstī kā Francija, kur ir labi organizēts policijas aparāts. Dažās Francijas pilsētās, lai novērstu terora akcijas un nodrošinātu kārtību, bijis nepieciešams pat ievest armijas daļas. Eiropas valstu policijas struktūrām rūpes sagādā arī huligānisku elementu izraisītie viltus trauksmes signāli par sabiedriskās vietās un iestādēs it kā novietotiem spridzekļiem. Arī Latvijā pēdējā laikā policija bieži saņēmusi maldinošus ziņojumus, ka spridzekļi esot novietoti skolās, lidostā “Rīga”, Latvijas dzelzceļa Rīgas pasažieru stacijā. Pārbaudot šos viltus signālus, tika traucēta transporta kustība, no tiešo dienesta pienākumu pildīšanas atrauti ievērojami policijas spēki. IeM parlamentārais sekretārs teica, ka policija jau izstrādājusi metodes, kā varētu atklāt anonīmos zvanītājus. IeM parlamentārais sekretārs piebilda, ka starptautiskajā konferencē Beļģijā iztirzātas arī citas aktuālas problēmas — nelegālās imigrācijas jautājums, zagto automašīnu nogādāšana un pārdošana Austrumeiropā un NVS. Starptautiskās apspriedes dalībnieki ir vienojušies, ka viens no pasākumiem minēto kriminālproblēmu risināšanā ir Eiropas valstu likumdošanas saskaņošana.

Arī Drošības policijas priekšnieka vietnieks G.Rutkis teica, ka terorisms var kļūt par nopietnu problēmu Latvijā. To apliecina arī Mežaparkā Ziemeļvalstu dziesmu svētku laikā un Purvciemā pie policijas iecirkņa notikušie sprādzieni. Drošības policijas priekšnieka vietnieks informēja, ka nesen draudu vēstules ir saņēmis Latvijas Valsts prezidents un citas augstas amatpersonas. Draudu vēstules saņēmušas arī vairāku laikrakstu redakcijas. Drošības policija šīs draudu vēstules uzskata par pietiekami nopietnām un ierosinājusi krimināllietas. Vēl Drošības policijas priekšnieka vietnieks informēja, ka nesen kopā ar Transporta policiju veiksmīgi īstenota operācija Ventspilī. Šīs operācijas laikā ir aizturēta reketieru grupa, kas jau ilgu laiku nodarbojusies ar lielu naudas summu izspiešanu Kurzemē — Ventspilī, Talsos, Kuldīgā.

Preses konferences beigās Kriminālpolicijas priekšnieks A.Blonskis pastāstīja, ka pirms 6. Saeimas vēlēšanām, lai Latvijā nodrošinātu kārtību, visā valstī tika īstenota operācija "Drošība”. Tādēļ pēdējā laikā noziedzības līmenis ir samazinājies. Tomēr Rīgā arvien aktuālāka kļūst narkomānijas problēma. 25. un 26. septembrī policijas struktūras veica pārbaudi kafejnīcā "Vārti”, kas atrodas Vecrīgā. Pārbaužu laikā konfiscēja lielu daudzumu marihuānas un citu narkotisko vielu, kā arī aizturēja 60 cilvēkus. Aizturētie narkotikas bija nopirkuši un lietojuši tieši kafejnīcā. Kriminālpolicijas priekšnieks piebilda, ka pēdējā laikā narkotiku lietošanā arvien vairāk tiek iesaistīti jaunieši.

Viesturs Avots,
“LV” tieslietu nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!