• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
MK Valsts un sociālo lietu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.1995., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36035

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nepamatotām baumām banku sistēmā

Vēl šajā numurā

25.07.1995., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

MK Valsts un sociālo lietu komitejā

Vakar, 24. jūlijā, Ministru kabineta Valsts un sociālo lietu komiteja akceptēja noteikumu projektus “Par pagaidu pasākumiem veselības aprūpes nodrošināšanai krīzes situācijā” un “Par pagaidu kārtību, kādā pacientam daļēji jāsedz medicīnisko pakalpojumu izmaksas”. Noteikumi paredz Labklājības ministrijai izstrādāt “Veselības aprūpes bāzes programmas minimumu” un programmu gultu fonda samazināšanai. Tiks izstrādātas rekomendācijas pašvaldībām veselības aprūpei izdalīto līdzekļu racionālākai izmantošanai. Otrais noteikumu projekts paredz, ka par “Veselības aprūpes bāzes programmas minimuma” līmenī sniegto medicīnisko palīdzību no pacienta iekasēs līdz 25 procentiem no pakalpojuma izmaksām. Vairākas iedzīvotāju grupas tiks atbrīvotas no šādiem maksājumiem. Pagaidu kārtību “Par pacientu iemaksām” Labklājības ministrijai uzdots apstiprināt līdz 1. augustam. Noteikumu projekti steidzamā kārtā tiks izskatīti šodien MK sēdē.

Komiteja akceptēja likumprojektu “Par slimības un maternitātes pabalstiem”. Likums noteikts valsts sociālās apdrošināšanas piešķiršanas, aprēķināšanas un izmaksas kārtību un izšķirs trīs pabalstus — maternitātes, slimības un apbedīšanas pabalstus.

Tika akceptēts nolikums par Ministru kabineta balvām. Projektā paredzēts, ka balva būs naudas summa 5000 latu apmērā, goda diploms un krūšu nozīme.

Lai novērstu pretrunas ar citiem normatīviem aktiem, komiteja akceptēja grozījumus “Latvijas Republikas darba likumu kodeksā”. Tajā nebija izdarīti labojumi jau divus gadus.

Akceptēja arī Rīgas ostas robežu un instrukciju projektu “Instrukcija par dokumentu sastādīšanu un noformēšanu”. Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!