• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nepamatotām baumām banku sistēmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.1995., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36039

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valdības 21. jūlija sēdē

Vēl šajā numurā

25.07.1995., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Par nepamatotām baumām banku sistēmā

Pēdējā laikā banku krīze ir radījusi nepamatotas baumas par Latvijas banku sistēmas sagrūšanu. Tiek radīta nepamatota panika, noguldītāji mudināti izņemt noguldītos līdzekļus. Līdz ar to atsevišķās bankās tiek mēģināts apzināti radīt krīzi.

Atsaucoties gan uz Finansu ministriju, gan uz Iekšlietu ministriju, tiek izplatītas baumas par iespējamo bankrotu Rīgas Komercbankā, “Parex” bankā, Vācijas—Latvijas bankā, Zemes bankā. Šīs bankas darbojas stabili, tām ir izaugsmes iespējas. Viens no galvenajiem banku darba rādītājiem ir gada rezultātu pārskati, kas parādījuši, ka valstī, neraugoties uz krīzi un bankrotējušajām firmām, šīs bankas ir stabilas.

Gandrīz visu bankrotējušo banku maksātnespējas iemesls bijusi krimināla darbība un uzņēmēju negodīga rīcība.

Valstī tiek pārvarēta ekonomiskā krīze, banku darbības uzlabošanai pieņemti valdības noteikumi ar likuma spēku: “Par komercbankām”, “Par komercbanku sanāciju un bankrotu”, “Par fizisku personu noguldījumu kompensāciju”. Situācija tiek kontrolēta.

Baumām par paredzamo visu banku bankrotu, vispārējo banku krīzi Latvijā ir politisks raksturs, vēlēšanās destabilizēt situāciju, radot paniku sabiedrībā. Apzinātas nepatiesas informācijas izplatītāji tiks saukti pie atbildības likumā paredzētajā kārtībā.

1995.gada 21.jūlijā Iekšlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!