• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ĶTR ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Vans Fensjans - speciāli "Latvijas Vēstnesim". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.07.1995., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35831

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien un rīt - Zviedrijas ārlietu ministre Latvijā

Vēl šajā numurā

12.07.1995., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ķīnas Tautas Republikas parlamenta delegācijas vizītes atbalss

ĶTR ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Vans Fensjans — speciāli "Latvijas Vēstnesim"

Kā jau “Latvijas Vēstnesis” informēja, pagājušo pirmdien noslēdzās Visķīnas Tautas pārstāvju sapulces delegācijas oficiālā vizīte Latvijā. Tā neapšaubāmi bija viens no visnozīmīgākajiem pēdējā laika notikumiem Latvijas starptautiskajos sakaros. Ķīnas Tautas Republika ir pati lielākā pasaules valsts, un tās attieksme ir svarīga jebkurai zemei. Jo vairāk Latvijai, ja atceramies, ka pat īsajā Latvijas atjaunotās neatkarības laikā mūsu attiecībās ar ĶTR pārdzīvots arī zināmais sarežģījumu posms. Ķīnas pārstāvji atkārtoti uzsvēruši, ka ir vitāli ieinteresēti ekonomiskajos kontaktos ar Latviju mūsu valsts izdevīgā ģeogrāfiskā stāvokļa dēļ. Šī doma tika atkārtota arī Ķīnas parlamenta vizītes laikā.

Pēc vizītes noslēguma “Latvijas Vēstneša” pārstāvim bija saruna ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Vanu Fensjanu, kurš ar mūsu laikraksta starpniecību vēlējās pateikt, lūk, šo:

— Es uzskatu, ka Ķīnas parlamenta delegācijas vizīte Latvijā noritēja ļoti, pat izcili, labi. Vispirms jau tāpēc, ka mūsu draugi gan Saeimā, gan Latvijas valdībā tai piešķīra lielu nozīmi. To apliecināja jau tas vien, ka delegācijas vadītāju pieņēma Latvijas valsts augstākie vadītāji. Saturīgajās sarunās tika apspriesti daudzi jautājumi, kas skar gan mūsu valstu attiecības, gan starptautiskās attiecības kopumā. Uzturēšanās Latvijā bija ļoti precīzi organizēta un Ķīnas parlamenta delegācija aizbrauca tiešām apmierināta. Galvenais, ka šī vizīte apliecināja abu valstu augstāko likumdošanas orgānu vēlēšanos sadarboties ne vien divpusējos kontaktos, bet arī starptautiskajās organizācijās, piemēram, ANO un Pasaules Parlamentu savienībā. Abpusējā viedokļu apmaiņā tika panākta izpratne jautājumos, kas skar abas valstis. Ķīnas Tautas Republikas vēstniecības Latvijas Republikā vārdā gribu izteikt pateicību visiem Saeimas, tās Ārlietu biroja un citu Latvijas valsts institūciju pārstāvjiem, kas nodrošināja vizītes tik sekmīgo norisi.

Attēlā: Visķīnas Tautas pārstāvju sapulces Pastāvīgās komitejas priekšsēdētāja vietnieks Vans Haņbiņs, delegācijas vadītājs (no labās), un ĶTR ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Vans Fensjans.

Jānis Ūdris,
“LV” ārpolitikas redaktors
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!