• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārvalstu vēstnieki - pēc informācijas pie pirmavotiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.07.1995., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35830

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

ĶTR ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Vans Fensjans - speciāli "Latvijas Vēstnesim"

Vēl šajā numurā

12.07.1995., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārvalstu vēstnieki — pēc informācijas pie pirmavotiem

Kubas vēstnieks

Aizvakar, 10.jūlijā, atvadu vizītē pie Latvijas Republikas Ministru prezidenta Māra Gaiļa bija ieradies Kubas vēstnieks Latvijā Horhe Marti Martiness (attēlā pa kreisi). Kubas vēstnieks augsti novērtēja laikposmu, kas pavadīts, strādājot Latvijā.

Bet vakar, 11.jūlijā, vēstnieks ieradās pie Latvijas Republikas ārlietu ministra Valda Birkava. Ārlietu ministrs un vēstnieks atzina, ka ir likts labs pamats Kubas un Latvijas attiecību pilnveidošanai. Pārrunājot starptautiskos jautājumus, tika uzsvērta abu valstu sadarbības iespēja starptautisko organizāciju ietvaros.

Kubas vēstnieks H.M.Martiness informēja par savas valsts politisko un ekonomisko attīstību. Viņš uzsvēra, ka Latvijā gūtā pieredze var būt nozīmīga Kubai, kas sāk reālu pārmaiņu procesu visās dzīves jomās. Ārlietu ministrs novēlēja panākumus H.M.Martinesam turpmākajā darbā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Šveices vēstnieks

Aizvakar, 10. jūlijā, pie Latvijas Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa atvadu vizītē bija ieradies Šveices ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Gaudencs Rufs (attēlā pa labi). G.Rufs bija akreditēts arī Lietuvā.

Sarunas gaitā tika apskatīti vairāki nozīmīgi jautājumi un notikumi, kas bijuši gandrīz trīsarpus gadu laikā, kad Gaudencs Rufs bijis vēstnieks Latvijā. Lietišķā gaisotnē tika apspriesta banku krīze Latvijā, tās cēloņi un sekas.

Vēstnieks vēlreiz apliecināja Šveices atbalstu Latvijai Eiropas standartu sasniegšanā, atzīmējot to faktu, ka Šveice nav ne Eiropas Savienības, ne NATO dalībvalsts. Vēstnieks tāpat informēja par Šveicē pastāvošajām problēmām: spiediens no Eiropas Savienības valstīm dažādās jomās sakarā ar to, ka 20 procenti no Šveices iedzīvotājiem ir ārzemnieki, kā arī tranzīta jautājums.

Sarunas laikā tika apskatīta Latvijas ekonomiskā situācija saistībā ar gaidāmajām Saeimas vēlēšanām šā gada oktobrī.

Šķiroties Guntis Ulmanis novēlēja sekmes Gaudencam Rufam turpmākajā darbā Sofijā, kur viņš būs vēstnieks vairākās Balkānu valstīs.

Valsts prezidenta preses dienests

Otrdien, 11.jūlijā, arī pie Latvijas Republikas ārlietu ministra Valda Birkava atvadu vizītē ieradās Šveices vēstnieks Latvijā Gaudencs B.Rufs (Gaudenz B.Ruf). Latvijas ārlietu ministrs V.Birkavs pateicās Šveices vēstniekam par viņa ieguldījumu Latvijai nozīmīgu projektu īstenošanā. Pārrunājot sadarbību divpusējo attiecību jomā, ārlietu ministrs V.Birkavs un Šveices vēstnieks atzina, ka nepieciešams paplašināt ekonomisko sadarbību. Šveices vēstnieks G.B.Rufs pauda gandarījumu par īstenotajiem pasākumiem kultūras sfērā.

Pārrunājot jautājumus daudzpusējo attiecību jomā, tika uzsvērta iespēja sadarboties starptautisko organizāciju, īpaši EFTA, ietvaros.

Ārlietu ministrijas preses centrs
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!