• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šodien un rīt - Zviedrijas ārlietu ministre Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.07.1995., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35832

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Aglonas svētvietu

Vēl šajā numurā

12.07.1995., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šodien un rīt — Zviedrijas ārlietu ministre Latvijā

Šodien mūsu valstī oficiālā divu dienu vizītē ierodas draudzīgās kaimiņvalsts Zviedrijas ārlietu ministre Lena Hjelma-Vallena.

Zviedrijas ārlietu ministre Lena Hjelma-Vallena dzimusi 1943.gada 14.janvārī Salā. Pēc Upsalas universitātes beigšanas viņa četrus gadus strādāja par skolotāju savā dzimtajā pilsētā. 1968.gadā, divdesmit piecu gadu vecumā, Lenu Hjelmu-Vallenu ievēlēja par Zviedrijas Sociāldemokrātu partijas izpildkomitejas locekli Vestmanlandē, bet gadu vēlāk viņa kļuva parlamenta deputāte. No 1974. līdz 1976.gadam Lena Hjelma-Vallena bija skolu ministre Izglītības un kultūras lietu ministrijā. Pēc tam viņa atkal sešus gadus pildīja Zviedrijas Sociāldemokrātu partijas izpildkomitejas locekles pienākumus un 1978.gadā tika ievēlēta partijas padomē. No 1982. līdz 1985.gadam Lena Hjelma-Vallena bija Zviedrijas izglītības un kultūras lietu ministre, bet no 1985. līdz 1991.gadam — ministre starptautiskās attīstības sadarbības jautājumos. 1986.gadā Lena Hjelma-Vallena tika ievēlēta par Sociāldemokrātu partijas priekšsēdētāju Vestmanlandē. No 1991. līdz 1994.gadam Lena Hjelma-Vallena bija parlamenta Pastāvīgās izglītības komitejas priekšsēdētāja vietniece.

Lena Hjelma-Vallena ir precējusies, viņai ir meita.

Augstā viešņa Rīgā ielidos šodien pievakarē un tūdaļ pēc sagaidīšanas Rīgas lidostā viņai paredzēta saruna ar Latvijas Republikas Ministru prezidentu Māri Gaili. Rīt, 13.jūlijā, Lenai Hjelmai-Vallenai būs sarunas ar Valsts prezidentu Gunti Ulmani, Saeimas Prezidija priekšsēdētāju Anatoliju Gorbunovu un Latvijas ārlietu ministru Valdi Birkavu. Paredzēts, ka šo tikšanos laikā tiks apspriestas Latvijas Republikas un Zviedrijas Karalistes divpusējās attiecības, Latvijas integrēšanās Eiropas Savienībā, sadarbība ar EDSO un citām starptautiskajām organizācijām, reģiona stabilitātes un drošības problēmas, kā arī Latvijas un Krievijas attiecības.

Zviedrijas ārlietu ministre iepazīsies ar Vecrīgu un Etnogrāfisko brīvdabas muzeju, tiksies ar Zviedrijas vēstniecības darbiniekiem un apmeklēs ārpolitikas biedrību, kā arī preses konferencē atbildēs uz žurnālistu jautājumiem. Rītvakar Lena Hjelma-Vallena apmeklēs Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmu svēktu koncertu Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Ar šiem dziesmotajiem iespaidiem Zviedrijas ārlietu ministre pēc koncerta atstās Latviju.

Jānis Ūdris,
“LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!