• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Ostu padomes sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.1995., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35715

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents Rīgas ostas muitā

Vēl šajā numurā

05.07.1995., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Latvijas Ostu padomes sēdē

Vakar, 4.jūlijā, Ministru kabineta Zaļajā zālē notika kārtējā Latvijas Ostu padomes sēde. Tika iztirzāta tranzīta kravu muitas procedūras optimizēšana. Pašlaik Latvijas ostā muitas kontrole norit lēnāk nekā Lietuvā un Igaunijā, kas neveicina pārvadātāju pieplūdumu. Tika uzsvērta nepieciešamība izstrādāt muitas normatīvus un pabeigt muitas posteņu celtniecību. Jānodrošina, lai muitnieki saņemtu informāciju par attiecīgo kravu pirms tās nonākšanas muitas kontroles punktā. Tāpat lietderīgi būtu ieviest muitas procedūras atvieglojumus stabilu un drošu firmu tranzīta pārvadājumiem. Jāizveido arī muitas brokeru institūcija.

Ostu padome iepazinās ar MK noteikumu projekta “Par robežkontroles punktu režīmu” pirmo redakciju. Noteikumu projekts tiks pārstrādāts saskaņā ar Eiropas Savienībā pieņemtajām normām.

Tika uzklausīta Jūras meklēšanas un glābšanas dienesta attīstības koncepcija. Glābšanas darbus galvenokārt veic kravas apsardzes vienības, kas ir Latvijas Republikas Jūras spēku sastāvā. Padome ieteica koncepcijā iestrādāt virkni labojumu, tajā skaitā arī sadarbības kārtību starp Glābšanas dienestu, Jūras spēkiem, pašvaldībām un citām institūcijām, kā arī ar dabas glābšanas speciālistiem.

Ostu padome akceptēja finansiāla atbalsta piešķiršanu SIA “Jūras medicīna” jaunās slimnīcas pirmās kārtas pabeigšanai Vecmīlgrāvī un garantēja aizdevuma saņemšanu 50 tūkstošu latu apmērā Pāvilostai. Līdzekļi te paredzēti ostas ieejas attīrīšanai un padziļināšanai.

Tika uzklausīts Mazo ostu investīcijas programmas izstrādes darba grupas pārskats.

Valdības preses dienests, E.Alers

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!