• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents Rīgas ostas muitā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.1995., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35717

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valdības 4.jūlija sēdē

Vēl šajā numurā

05.07.1995., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Ministru prezidents Rīgas ostas muitā

Aizvadītās nedēļas nogalē Ministru prezidents Māris Gailis un valsts ieņēmumu valsts ministre Aija Poča apmeklēja Rīgas ostas trešo rajonu, lai pārbaudītu, kā strādā rajona muitas dienests. Apmeklējuma laikā tika izrunātas ar kravu aģentu un muitas darbību saistītās problēmas. Tika konstatēts, ka ir nepieciešami grozījumi kravu aģentu darbību reglamentējošos dokumentos un muitas kodeksā. Ministru prezidents izteicās par aizturēto kontrabandas kravu glabāšanas laika samazināšanu no sešiem līdz vienam mēnesim, kas ļautu papildināt valsts budžetu un novērstu iespēju negodīgā ceļā atgūt šīs kravas. Iepazīstoties ar muitas darbību, tika atklāts, ka lielākā daļa kravu netiek pārbaudītas, bet paši muitas dienesta darbinieki nespēja atbildēt, vai dienesta rīcībā esošie svari darbojas.

Muitnieku darbību kavē arī tas, ka nav nodrošināta informācijas apmaiņa starp muitas struktūrvienībām ostā. Tika atzīts, ka muitas pilnvērtīgai darbībai nepieciešama papildu teritorija un lielāks darbinieku skaits.

Muitas darba pārbaude tika veikta atbilstoši valdības izveidotās finansu un budžeta krīzes pārvarēšanas grupas izstrādātajam plānam.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!