• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizkraukles novada domes 2022. gada 16. jūnija saistošie noteikumi Nr. 2022/16 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību Aizkraukles novada profesionālās ievirzes izglītības iestādēs". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2022., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/op/2022/138.21

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Augšdaugavas novada domes saistošie noteikumi Nr. 53

Par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību novietnēs Augšdaugavas novadā

Vēl šajā numurā

20.07.2022., Nr. 138

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Aizkraukles novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2022/16

Pieņemts: 16.06.2022.

OP numurs: 2022/138.21

2022/138.21
RĪKI

Aizkraukles novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Aizkraukles novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 2022/16

Aizkrauklē 2022. gada 16. jūnijā

Par līdzfinansējuma samaksas kārtību Aizkraukles novada profesionālās ievirzes izglītības iestādēs

APSTIPRINĀTI
ar Aizkraukles novada domes
2022. gada 16. jūnija sēdes lēmumu Nr. 364 (prot. Nr. 14, 1. p.)

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma
12. panta 2.1 daļu

I. VISPĀRĪGIE JAUTĀJUMI

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā tiek noteikta un iekasēta daļēja maksa (turpmāk – līdzfinansējums) par izglītības ieguvi Aizkraukles novada pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs, kuras īsteno profesionālās ievirzes izglītības vai interešu izglītības programmas.

2. Līdzfinansējuma samaksas kārtība attiecas uz Aizkraukles Mākslas skolu, P. Barisona Aizkraukles Mūzikas skolu, Aizkraukles novada Sporta skolu, Kokneses mūzikas skolu, Pļaviņu Mākslas skolu, Pļaviņu Mūzikas skolu, Skrīveru Mūzikas un mākslas skolu (turpmāk tekstā, katra atsevišķi – Skola) audzēkņu vecāku vai likumisko pārstāvju (turpmāk – Vecāki) maksājumu veikšanu līdzfinansējumam par profesionālās ievirzes izglītības iestāžu programmu apguvi izglītības iestādēs.

3. Līdzfinansējums par izglītības ieguvi pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs veido daļu no Skolas finansējuma.

4. Līdzfinansējums izmantojams normatīvajos aktos paredzētajiem mērķiem.

II. LĪDZFINANSĒJUMA NOTEIKŠANAS KĀRTĪBA UN APMĒRS

5. Līdzfinansējumu iekasē par mācību laiku no 1. septembra līdz 31. maijam. Līdzfinansējums tiek veikts par pilnu mēnesi neatkarīgi no apmeklēto dienu skaita mēnesī.

6. Līdzfinansējumu maksā Vecāki, kuru bērni Skolā apgūst licencētas profesionālās ievirzes izglītības programmas atbilstoši Skolas nolikumam un kuru nodarbības organizē un nodrošina Skola.

7. Līdzfinansējuma apmērs:

7.1. mākslas un mūzikas profesionālās ievirzes izglītības programmas apguvei Skolā vienam izglītojamajam 15,00 euro mēnesī;

7.2. sporta profesionālās ievirzes izglītības programmas apguvei Skolā vienam izglītojamajam 5,00 euro mēnesī;

7.3. interešu izglītības programmas apguvei Skolā:

7.3.1. grupu nodarbībām 10,00 euro mēnesī;

7.3.2. individuālām apmācībām 12,00 euro mēnesī.

8. Audzēkņiem, kuriem nav deklarēta dzīvesvieta Aizkraukles novada administratīvajā teritorijā, vai, ja vismaz viena no izglītojamā Vecākam dzīvesvieta nav deklarēta Aizkraukles novada administratīvajā teritorijā, līdzfinansējuma apmērs vienam izglītojamajam tiek noteikts 30,00 euro mēnesī, izņemot gadījumus, kad Skola ir izglītojamā deklarētajai dzīves vietai tuvākā šāda tipa profesionālas ievirzes skola.

9. Līdzfinansējums par kārtējo mēnesi samaksājams Aizkraukles novada pašvaldības kasē (Vienotā valsts un pašvaldības klientu apkalpošanas centra telpās Lāčplēša ielā 1, Aizkrauklē) vai kredītiestādes kontā līdz 25. datumam, pamatojoties uz audzēkņu Vecākiem personīgi izsniegto vai elektroniski nosūtīto rēķinu.

III. LĪDZFINANSĒJUMA ATVIEGLOJUMI UN TO PIEŠĶIRŠANAS KĀRTĪBA

10. No līdzfinansējuma maksas 100 % apmērā attiecīgajā mācību gadā saskaņā ar Skolas direktora rīkojumu atbrīvo izglītojamo šādos gadījumos:

10.1. izglītojamais ir persona ar invaliditāti, bārenis vai bez Vecāku gādības palicis bērns;

10.2. izglītojamais ir no ģimenes, kurai piešķirts trūcīgās ģimenes statuss;

10.3. izglītojamais ir daudzbērnu ģimenes loceklis Bērnu tiesību aizsardzības likuma tiesību normu izpratnē.

11. No līdzfinansējuma maksas 50 % apmērā attiecīgajā mācību gadā saskaņā ar Skolas direktora rīkojumu atbrīvo izglītojamo šādos gadījumos:

11.1. izglītojamais ir no ģimenes, kurai piešķirts maznodrošinātas ģimenes statuss;

11.2. Skolā mācās vismaz divi bērni no vienas ģimenes;

11.3. izglītojamais Sporta skolā vienlaicīgi apgūst divas programmas.

12. Skolas direktors ar rīkojumu attiecīgajā mācību gadā piešķir atvieglojumus izglītojamajiem, kuri guvuši godalgotas vietas valsts un starptautiskos konkursos vai sporta sacensībās, ievērojot šādus nosacījumus:

12.1. pirmā vieta – atbrīvojums 100 % apmērā trīs mēnešus;

12.2. otrā vieta – atbrīvojums 100 % apmērā divus mēnešus;

12.3. trešā vieta vai Atzinība – atbrīvojums 100 % apmērā vienu mēnesi;

12.4. izglītojamajiem, kuri ir iekļauti Latvijas jaunatnes izlases sastāvā savā sporta veidā – atbrīvojums 100 % apmērā vai izcīnījuši godalgotu vietu valsts čempionātā.

13. Noteikumu 10., 11. un 12. punktā noteiktie līdzfinansējuma atvieglojumi piemērojami izglītojamajiem, kuru dzīvesvieta deklarēta Aizkraukles novada administratīvajā teritorijā, vai, ja vismaz viena no izglītojamā vecākiem dzīvesvieta ir deklarēta Aizkraukles novada administratīvajā teritorijā, izņemot gadījumus, kad Skola ir izglītojamā deklarētajai dzīves vietai tuvākā šāda tipa profesionālas ievirzes skola.

14. Lai saņemtu līdzfinansējuma atvieglojumu, izglītojamā Vecāks Skolas direktoram iesniedz iesniegumu, minot mācību maksas atvieglojuma pamatu.

15. Desmit darbdienu laikā pēc šo noteikumu 14. punktā minētā iesnieguma saņemšanas Skolas direktors pieņem lēmumu par līdzmaksājuma atvieglojuma piešķiršanu vai atteikumu piešķirt maksas atvieglojumu, rakstiski par to informē Vecākus.

16. Līdzfinansējuma maksas atvieglojumi stājas spēkā ar mēnesi, kurā Vecāks Skolas direktoram iesniedzis iesniegumu.

17. Izglītojamā Vecākam ir pienākums informēt Skolu, ja ir mainījušies fakti, kas bija par pamatu līdzfinansējuma atvieglojumu saņemšanai. Nepaziņošanas gadījumā vai, ja sniegta nepatiesa informācija atvieglojuma saņemšanai, izdevumi, kas radušies, var tikt piedzīti LR normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

18. Ja audzēknis ir nesekmīgs vai neattaisnoti sistemātiski neapmeklē nodarbības, ar Skolas direktora rīkojumu var tikt atsaukti šajos noteikumos minētie atbrīvojumi no līdzfinansējuma (izņemot 10.1. punktā minētais).

19. Skolas direktors iesniedz Aizkraukles novada domes centralizētajai grāmatvedībai izglītojamo sarakstus un informāciju par piešķirtajiem līdzfinansējuma atvieglojumiem.

IV. NOSLĒGUMA JAUTĀJUMI

20. Saistošo noteikumu ievērošanu un līdzmaksājuma izpildes kontroli organizē un nodrošina Skolas direktors.

21. Ja Vecāki maksu kavē divus mēnešus, Skolas direktors Vecākus rakstiski brīdina par parāda nomaksas termiņu kavēšanu vai slēdz vienošanos par parāda atmaksu. Ja nav iespējams panākt vienošanos par tā samaksu, parāda piedziņa tiek risināta Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

22. Lēmumu par atvieglojumu nepiemērošanu var apstrīdēt Aizkraukles novada domē.

23. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publikācijas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

24. Ar šo Saistošo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē:

24.1. Aizkraukles novada pašvaldības domes 2011. gada 25. augusta saistošie noteikumi Nr. 9 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību Aizkraukles novada profesionālās ievirzes izglītības iestādēs";

24.2. Skrīveru novada domes 2014. gada 27. marta saistošie noteikumi Nr. 5 "Par mācību maksu Skrīveru Mūzikas un mākslas skolā";

24.3. Pļaviņu novada domes Pļaviņu mūzikas skolas 2019. gada 29. augusta iekšējie noteikumi Nr. 1-3-27/19/25 "Par mācību maksu Pļaviņu Mūzikas skolā";

24.4. Kokneses Mūzikas skolas 2021. gada 1. oktobra iekšējie noteikumi Nr. 43 "Nolikums par vecāku dalības maksu Kokneses Mūzikas skolā".

Aizkraukles novada pašvaldības domes priekšsēdētājs L. Līdums

 

Aizkraukles novada domes 2022. gada 16. jūnija saistošo noteikumu Nr. 2022/16 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību Aizkraukles novada profesionālās ievirzes izglītības iestādēs"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Atbilstoši Izglītības likuma 12. panta 2.1 daļai pašvaldība saistošajos noteikumos var paredzēt daļēju maksu kā līdzfinansējumu par izglītības ieguvi pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs. Saistošo noteikumu sagatavošana saistīta ar administratīvi teritoriālo reformu, kas stājās spēkā 01.07.2021., Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punktu, kas paredz izvērtēt novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņemt jaunus novada saistošos noteikumus.

Saistošie noteikumi paredz vienotu kārtību līdzfinansējuma veikšanai profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvei jaunizveidotā Aizkraukles novada izglītības iestādēs.

2. Īss projekta satura izklāsts Ar saistošajiem noteikumiem noteikta daļēja maksa kā līdzfinansējums par izglītības ieguvi pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs un šie noteikumi attieksies kā uz mūzikas, tā arī uz mākslas un sporta profesionālās ievirzes izglītības programmām.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Noteikumos noteiktā maksa papildinās pašvaldības budžetu. Noteikumu izpildei nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darbavietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā izglītības iestādē vai Aizkraukles novada pašvaldībā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Aizkraukles novada pašvaldības domes priekšsēdētājs L. Līdums

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!