• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansu ministra tikšanos ar Eiropas Savienības amatpersonām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.10.1998., Nr. 313/314 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33006

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents - Eiropas ceļos

Vēl šajā numurā

24.10.1998., Nr. 313/314

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par finansu ministra tikšanos ar Eiropas Savienības amatpersonām

Finansu ministrs Roberts Zīle un Finansu ministrijas Tautsaimniecības analīzes un fiskālās politikas departamenta direktore Inna Šteinbuka ceturtdien, 22.oktobrī, devās darba vizītē uz Briseli, lai tiktos ar divu ģenerāldirektorātu vadību un Rutgeru Viselu, kas ir komisāra Hansa van den Bruka padomnieks jautājumos par Eiropas Savienības paplašināšanu. Vizītes laikā paredzēts apspriest jautājumus, kas skar Eiropas Savienības paplašināšanu un Latvijas iespējamo pievienošanos sarunu pirmajam raundam.

"Objektīvi vērtējot, Latvijas ekonomikas attīstība pēdējā pusotra gada laikā kopš pirmā Eiropas Komisijas ziņojuma ir ievērojami progresējusi. Vērtējot pēc Luksemburgas līguma kritērijiem, mūsu valsts varētu būt līdzīga piecām pirmajām kandidātvalstīm, ar kurām sarunas jau izlemts sākt, " pirms došanās vizītē uz Briseli atzīmēja R.Zīle."Tomēr, lai gan Latvija jau iestājusies Pasaules tirdzniecības organizācijā, mēs nevaram būt droši, ka arī Eiropas Komisija pieņems līdzīgu lēmumu, lai gan, neslēpšu, ceram saņemt skaidru vērtējumu Latvijas progresam."

"Ja sanāksmē šī gada nogalē Eiropas Savienība (ES) vispār izvirzīs jautājumu par sarunu sākšanu ar vēl kādu jaunu dalībvalsti, es neredzu iemeslu, kāpēc tā nevarētu būt Latvija," pēc vakar, 23.oktobrī, Briselē notikušajām sarunām ar DG III ģenerāldirektora vietnieku Magnusu Lemmelu un DG II ģenerāldirektoru Džovani Ravazio teica finansu ministrs Roberts Zīle. Vienās no pēdējām sarunām, kas notikušas pirms Eiropas Komisijas progresa ziņojuma, finansu ministrs vēl precizēja Latvijas pēdējā pusotra gada laikā veiktās reformas un attīstību ekonomikā un finansu jomā.

Kā atzīmēja R.Zīle, "vienlaikus ar atzinīgo līdzšinējā progresa vērtējumu Latvijas ekonomikai kopumā pietiekami nopietna un pamatota interese Briselē bija par Latvijas jaunās valdības izveidošanu un līdz ar to — par līdzšinējās finansu un ekonomikas politikas turpināšanu". Atbildot uz to, ministrs izteicies, ka vismaz pašreiz "neredz pamatu šīs politikas maiņai".

"Lai apliecinātu, ka ar Latviju nenotiks tas, kas noticis ar atsevišķām asociētajām valstīm, kurās kopš iepriekšējā ziņojuma sācies pat regress, viens no jaunās valdības pirmajiem uzdevumiem būtu — akceptēt finansu un ekonomisko stratēģiju iestājai Eiropas Savienībā. Tādējādi Latvija nepārprotami parādītu gribu un apņemšanos iesāktās reformas arī turpināt," teica R.Zīle.

"No ES puses Latvija vēlētos sagaidīt objektīvu novērtējumu valsts ekonomiskajam progresam kopš pagājušā ziņojuma," teica R.Zīle. Ministrs atzīmēja, ka acīmredzot šogad varētu gaidīt detalizētu katras valsts vērtējumu.

Finansu ministrijas

preses dienests

 

Par neformālo tikšanos

pirms Vīnes sarunām

Sestdien un svētdien, 24. un 25.oktobrī, Austrijas dienvidos, Portšahas pilsētā notiks Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāju neformālā tikšanās, kas ir pēdējā šāda līmeņa tikšanās pirms oficiālās Eiropas Savienības Padomes tikšanās 11 un 12 decembrī Vīnē, kurā blakus citiem jautājumiem tiks lemts arī par Latvijas iekļaušanu pirmajā kandidātvalstu grupā.

Par šo neformālo tikšanos ES valstu un valdību vadītāji vienojās Kārdifas Eiropas Savienības Padomē jūnijā. Neformālā tikšanās ir ieplānota kā brīva domu apmaiņa par Eiropas attīstību nākotnē. Galvenie jautājumi, ko apskatīs Portšahā,— ES efektivitāte, attiecības ar pilsoņiem, ES tuvināšana pilsoņiem, kā arī ES iekšējās drošības un imigrācijas jautājumi.

Neformālo tikšanos vadīs Austrijas kanclers Viktors Klima. Tās ietvaros norisināsies viedokļu apmaiņa starp ES valstu un valdību vadītājiem, Eiropas Komisijas prezidentu Žaku Santēru un Eiropas Parlamenta prezidentu Hosē Mariu Žilu–Roublu. Vēl notiks pārrunas ar Vispārējo lietu padomes priekšsēdētāju Volfgangu Šisselu.

Eiropas integrācijas biroja

informācija

Par kopīgo semināru Zviedrijā

Otrdien, 27. oktobrī, satiksmes ministrs Vilis Krištopans pošas piedalīties Zviedrijas un Latvijas kopīgi rīkotā seminārā. Semināra laikā paredzēts apspriest jautājumus, kas saistīti ar satiksmes politikas izstrādāšanu, efektīvas sabiedriskā transporta sistēmas plānošanu, ekspluatāciju utt. Seminārs notiks Zviedrijas un Latvijas sadarbības projekta ietvaros. Minētais projekts tiek īstenots ar mērķi uzlabot sabiedriskā transporta pakalpojumus Latvijā. Projekta ietvaros jau pērn Latvija no zviedru puses dāvinājumā saņēma lietotus autobusus.

Viens no semināra rīkošanas mērķiem ir bijis diskusijā iesaistīt arī attiecīgās personas no pašvaldībām un uzņēmumiem. Plānots, ka seminārā varētu piedalīties pieci pārstāvji (atbildīgie par plānošanu, tehniku, ekspluatāciju, saimnieciskajiem darījumiem) no tām pašvaldībām, kuras šogad šī projekta ietvaros saņems palīdzību no Zviedrijas valdības, — Saldus, Aizkraukles, Ogres, Tukuma, Balviem. Seminārā piedalīsies arī Pašvaldību savienības, Pašvaldības lietu pārvaldes, Latvijas Pasažieru autopārvadātāju asociācijas pārstāvji.

Satiksmes ministrijas

informācija

Par Ķīnas cirka viesizrādēm

No 25.oktobra līdz 2.novembrim Latvijā uzturēsies Džinaņas pilsētas cirka akrobātu trupa. Ķīnas cirka māksla ir iemantojusi popularitāti un atzinību daudzās pasaules valstīs — izrādes ASV, Brazīlijā, Japānā, Lielbritānijā, Francijā, Krievijā, Rumānijā, Ungārijā un citur allaž tikušas augstu novērtētas. Ķīniešu akrobāti guvuši izcilus panākumus starptautiskos cirka mākslas festivālos.

Džinaņas pilsēta pamatoti lepojas ar saviem lieliskajiem akrobātiem, kuru mākslai ir visai senas tradīcijas: arheoloģiskajos izrakumos atrastās akrobātu māla figūriņas liecina, ka jau pirms diviem gadu tūkstošiem akrobātika Džinaņas iedzīvotājiem nav bijusi sveša. Latvijas firma "Show Impex" sadarbībā ar Ķīnas Tautas Republikas vēstniecību organizē Džinaņas cirka viesizrādes Daugavpilī, Ventspilī un Rīgā. Galvaspilsētā ar ķīniešu cirka mākslinieku sniegumu varēs iepazīties Rīgas Sporta manēžā 31.oktobrī un 1.novembrī.

ĶTR vēstniecība

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!