• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas 25.maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.1998., Nr. 150/152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32041

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta komitejas 25.maija sēdē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

26.05.1998., Nr. 150/152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta komitejas 25.maija sēdē

Akceptēts "Patērētāju tiesību aizsardzības likuma" projekts. Likuma mērķis būs nodrošināt patērētājam iespēju realizēt un aizsargāt savas likumīgās tiesības, stājoties līgumiskās attiecībās ar preces ražotāju, pārdevēju, pakalpojuma sniedzēju vai personu, kas darbojas viņu vārdā vai vietā.

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā fiziskas personas pāri muitas robežai pārvieto preces". Šie noteikumi noteiks kārtību, kādā fiziskās personas pāri muitas robežai pārvieto preces, arī personiskai lietošanai paredzētās preces, un preču pārvietošanas ierobežojumus un atvieglojumus.

Akceptēts noteikumu projekts "Reģionālā fonda līdzekļu pieprasīšanas, piešķiršanas, kā arī izlietojuma kontroles kārtība". Noteikumu projekts paredz, ka līdzekļus no fonda var pieprasīt īpaši atbalstāmo reģionu pilsētu, pagastu vai rajonu pašvaldības (to struktūrvienības), kā arī uzņēmumi, kas darbojas un reģistrēti tikai īpaši atbalstāmajos reģionos. Atsevišķos gadījumos līdzekļus var pieprasīt īpaši atbalstāmā reģiona attīstības padome.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Par medikamentu marķēšanu". Noteikumu mērķis ir noteikt prasības izplatāmo medikamentu marķēšanā. Prasību noteikšana medikamentu marķējuma un lietošanas instrukcijām ļaus nodrošināt medikamentu pareizu lietošanu un maksimālu patērētāju aizsardzību.

Akceptēts rīkojums projekts "Par bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību "Protezēšanas un ortopēdijas centrs"". Tas paredz saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību uzņēmumu pārveidošanu statūtsabiedrībās" un likumu "Par bezpeļņas organizāciju" nodibināt ar 1998.gada 1.jūliju uz Labklājības ministrijas pārziņā esošā valsts uzņēmuma "Republikāniskais valsts protezēšanas un ortopēdijas eksperimentālais centrs" bāzes bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību "Protezēšanas un ortopēdijas centrs". Viss statūtsabiedrības kapitāls un visas balsis pieder valstij. Valsts kapitāla daļu turētāja ir Labklājības ministrija. Statūtsabiedrība ir Labklājības ministrijas pārziņā. Tās pamatkapitāls paredzēts 410 000 latu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!