• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas 25.maija sēdē (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.1998., Nr. 150/152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32042

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kases informācija

Par valsts un pašvaldību budžetiem

Vēl šajā numurā

26.05.1998., Nr. 150/152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta komitejas 25.maija sēdē

Turpinājums no 1.lpp.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Par dzīvokļu platību normām un dokumentiem, kas nepieciešami, lai persona (ģimene) iegūtu tiesības īrēt sociālo dzīvokli". Tie nosaka dzīvokļa kopējās platības normas, kas piemērojamas sociālā dzīvokļa statusa noteikšanai, un dokumentus, kas apliecina, ka persona (ģimene) ir tiesīga īrēt sociālo dzīvokli.

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos "Par muitas un muitas iestāžu ierēdņu amatu atšķirības zīmēm un muitas iestāžu ierēdņu formas tērpiem".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Par humānās palīdzības kravu saņēmēju sarakstu". Projekts paredz, ka humānās palīdzības kravas varēs saņemt 84 reliģiskās organizācijas, 41 fonds, 38 biedrības, 4 savienības, 10 centri, 7 asociācijas, 6 apvienības, 11 arodbiedrības, 6 federācijas, kā arī 25 citas sabiedriskās organizācijas.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Preču ievešana pārstrādei". Šie noteikumi noteiks kārtību, kādā izsniedzama atļauja preču ievešanai pārstrādei, kādā Latvijas Republikā uz pārstrādes laiku ievedamas un izvedamas preces, kādā ir kontrolējama ievešana pārstrādei un kādā ir izpildāma šī procedūra un iesniedzama Valsts ieņēmumu dienestā prasība par muitas maksājumu atlikšanu vai atmaksāšanu.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju". Grozījumu projektā iekļautās normas paredz tuvināt valsts un pašvaldību īpašumu objektu privatizācijas procedūru, palielinot šī procesa atklātumu un efektivitāti.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Pilsētu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi". Tie noteiks vienotu pilsētu zemes kadastrālās vērtēšanas kārtību, kas jāievēro, veicot zemes kadastrālo vērtēšanu vai izmantojot zemes kadastrālo novērtējumu datus. Pilsētu zemes kadastrālās vērtēšanas datus izmanto: nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanai; normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos zemes nomas maksas aprēķināšanai; privatizējamo zemes gabalu novērtēšanai un izpirkšanas maksas noteikšanai; normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos zemes pirkšanas, pārdošanas, mantošanas, dāvināšanas un citu ar zemes vērtību saistīto darījumu kārtošanai; līdzvērtīgas zemes platības aprēķiniem kompensācijas gadījumos ar līdzvērtīgu zemi.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu noteikumos "Valsts apdrošināšanas uzraudzības inspekcijas finansēšanas kārtība". Paredzams, ka noteikumu 3.punkts tiks izteikts šādā redakcijā: "Inspekcijas ieņēmumus veido: atskaitījumi no apdrošināšanas sabiedrību saņemto apdrošināšanas prēmiju kopējās summas: 0,4% — no dzīvības apdrošināšanas operācijām ar uzkrājuma veidošanu; 0,2% — no sauszemes transportlīdzekļa īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas operācijām; 0,7% — no pārējām apdrošināšanas operācijām; atskaitījumi no pensiju plānu dalībnieku un to labā veiktajām iemaksām privāto pensiju fondu licencētos pensiju plānos 0,4% apmērā."

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!