• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Partnerattiecību fonda ienākšanu Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.1998., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31264

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Partnerattiecību fonda ienākšanu Latvijā

Vēl šajā numurā

21.01.1998., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Partnerattiecību fonda ienākšanu Latvijā

Turpinājums no 1.lpp.

USAID pārstāvis Roberts Maushammers arī atzīmēja, ka Baltijas un Amerikas partnerattiecību fonds ir unikāla privāto un Amerikas valsts līdzekļu kombinācija. “Sorosa fondam un ASV Starptautiskās attīstības aģentūrai ir vienots mērķis — palīdzēt Latvijai un pārējām Baltijas valstīm veikt sarežģītās ekonomiskās, sociālās un politiskās reformas, ar ko tām nāksies saskarties kā brīvām sabiedrībām, lai attālinātos no pirms 50 gadiem uzspiestiem slēgtiem padomju modeļiem un veidotu atvērtus demokrātiskus modeļus, kuriem tās tic. Tādējādi tas ir patiešām dabiski, ka dibinātāji apvieno savus finansu un organizatoriskos līdzekļus šajā prodemokrātijas partnerattiecībā.”

Savukārt Sorosa fonda–Latvija izpilddirektore Vita Tērauda izteica pārliecību, ka jaunais fonds reāli līdzekļus pirmo reizi konkrētiem projektiem piešķirs jau šoruden. “Mēs ceram, ka arī ASV lietas tiks izlemtas ātri.”

Uz “Latvijas Vēstneša” jautājumu, kāds ir jaunās programmas īstenotāju viedoklis par nule parakstīto ASV un Baltijas valstu hartu, V.Tērauda atbildēja, ka Sorosa fondam–Latvija būtībā nav pozīcijas šādos ārpolitikas jautājumos, taču “jebkura sadarbība, kas var tuvināt Latviju ar demokrātiskām valstīm citur pasaulē, ir apsveicama”.

Savukārt USAID pārstāvis R.Maushammers uzsvēra, ka ASV un Baltijas valstu harta, viņaprāt, apvieno ASV agrāko politiku, neatzīstot Baltijas valstu okupāciju, ar jaunajām sadarbības iespējām: “ASV un Baltijas valstis ir vienojušās par kopīgiem sadarbības principiem.”

Jānis Ūdris,

“LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!